ΟΑΕΔ: Νέο διετές πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας και κατάρτισης για νέους ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της εργασιακής ένταξης των νέων ΑμεΑ, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εξασφάλισε χρηματοδότηση, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2020, για το νέο διετές πρόγραμμα «Βήματα προς την Αυτονομία», σε συνεργασία με το γερμανικό επαγγελματικό κέντρο για νέους με αναπηρίες Berufsbildungswerk Mosbach-Heidelberg.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόταση του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης (Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες) του ΟΑΕΔ για πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022, που αποτελείται από έξι ροές καταρτιζόμενων, εκπαιδευτικών και σπουδαστών, διάρκειας 16 ημερών η καθεμία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, θα συμμετάσχουν σε αυτό συνολικά 30 εκπαιδευτικοί και 30 σπουδαστές με 15 συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Επίσης, θα υλοποιηθεί οργανωτική και λειτουργική αναβάθμιση του ΕΚΕΚ ΑμεΑ, με έμφαση στα Κέντρα Προστατευμένης Εργασίας, που λειτούργησαν εφέτος για πρώτη φορά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι σπουδαστές θα ενισχύσουν τις τεχνικές και τις επαγγελματικές δεξιότητές τους, καταρτιζόμενοι στις επαγγελματικές τάξεις, αλλά και σε πραγματικά εργασιακά περιβάλλοντα επιχειρήσεων.

Ως προς τους εκπαιδευτικούς, βασικός στόχος είναι η αναζήτηση και η μεταφορά της τεχνογνωσίας, των καλών πρακτικών και της καινοτομίας, προκειμένου να ανοίξει ένας νέος δρόμος διασύνδεσης ή επανασύνδεσης με την αγορά εργασίας και την απασχόληση, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο θέσεις πρακτικής άσκησης και εργασίας στους σπουδαστές.

Σημειώνεται, ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, οι φάσεις του προγράμματος θα υλοποιούνται ανάλογα με τα εκάστοτε μέτρα πρόληψης και προστασίας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 193.425 ευρώ και θα καλυφθεί μέσω της κοινοτικής επιχορήγησης.

Πηγή: www.cnn.gr

Προηγούμενο άρθρο

Δήμος Δάφνης-Υμηττού: ΚΕΠ Υγείας δημοτών αρχικά για έντεκα βασικά νοσήματα

Επόμενο άρθρο

Διεθνή ΜΜΕ για Ελληνικό: Μεγάλο αναπτυξιακό έργο κόντρα στη γραφειοκρατία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar