Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Μηνύματα της Διοίκησης του ΟΛΗ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Μηνύματα της Διοίκησης του ΟΛΗ (Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου)

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η οποία καθιερώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου,  αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα αφιερωμένη στην ισότητα που πηγάζει μέσα από τη διαφορετικότητα. Εχει ως  στόχο την ενημέρωση σχετικά με θέματα αναπηρίας, την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων και τη δημιουργία συνθηκών για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης  μίλησε για τις ενέργειες του ΟΛΗ όσον αφορά στην προσβασιμότητα και την κοινωνικοποίηση ατόμων με αναπηρίες στο χώρο των λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμενικών Υπηρεσιών και επεσήμανε  ότι τα άτομα με αναπηρία είναι συμπολίτες μας, έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις, τις ίδιες δυνατότητες και ίδιες δεξιότητες με όλους του υπόλοιπους πολίτες  και τόνισε την αναγκαιότητα  ότι μια πολιτεία ευνομούμενη οφείλει να αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες ισότιμα  όπως όλους τους πολίτες ενώ οι υποδομές της πολιτείας πρέπει να προσαρμόζονται και να είναι ανοιχτές σε αυτά. 

Ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ Ιωάννης Βαρδαβάς, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ανοικτή σε όλους,  χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών και κυρίως για την άρση των προκαταλήψεων και διακρίσεων.

Τόσον ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης όσο και ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, αφορμώμενοι από  τα μηνύματα της ημέρας αυτής, επεσήμαναν την αναγκαιότητα της συμβολής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υιοθέτηση πολιτικών ισότιμης ένταξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο κοινωνικό σύνολο. 

Πηγή: cretalive.gr

Προηγούμενο άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία και φέτος το Bazaar αγάπης του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αρωγή»

Επόμενο άρθρο

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: τα άτομα με αναπηρία πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar