Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Οι ασθένειες στις δοκιμές μάλλον δεν συνδέονται με το εμβόλιο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Οι παρενέργειες που οδήγησαν στην παύση των κλινικών δοκιμών για την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου κατά του Covid-19 της AstraZeneca, είναι πιθανό να μην συνδέονται με το εμβόλιο, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι εγγραφές εθελοντών για τις διεθνείς κλινικές δοκιμές του εμβολίου, που η φαρμακευτική εταιρεία αναπτύσσει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σταμάτησαν στις 6 Σεπτέμβριου, αφού μία από τους συμμετέχοντες στην Βρετανία παρουσίασε μία σπάνια ασθένεια.

Σύμφωνα με το έγγραφο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, διενεργήθηκαν έλεγχοι ασφαλείας όταν κάποιοι εθελοντές παρουσίασαν ανεξήγητα νευρολογικά συμπτώματα, όπως αλλαγές στις αισθήσεις ή αδυναμία των άκρων, και οι κλινικές δοκιμές σταμάτησαν.

«Έπειτα από ανεξάρτητο έλεγχο, οι ασθένειες αυτές θεωρείται απίθανο να συνδέονται με το εμβόλιο ή δεν υπήρχαν ικανοποιητικές ενδείξεις που να επιτρέπουν με βεβαιότητα τη σύνδεση ή όχι του εμβολίου με τις ασθένειες», αναφέρει το έγγραφο.

Οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο έχουν αρχίσει και πάλι στην Βρετανία, την Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, όχι όμως ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: liberal.gr

Προηγούμενο άρθρο

Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για 100.000 νέες θέσεις εργασίας -Με πλήρη επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών

Επόμενο άρθρο

Νέος αθλητικός νόμος: Οι προτάσεις που ενσωμάτωσε ο Αυγενάκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar