Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα από τον «ασημένιο» Κωνσταντινίδη

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ο συγκλονιστικός Θανάσης Κωνσταντινίδης επανέλαβε τον θρίαμβο του Ρίο και στο Τόκιο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα

Ένα ακόμη μετάλλιο, το τέταρτο, προστέθηκε στη συλλογική της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων της Ελλάδας στην τελετή έναρξης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα F32, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του Ρίο όπου κι εκεί είχε πάρει την 2η θέση. Η προσπάθειά του ήταν σπουδαία, ο αγώνας του μεγάλος και ο πανηγυρισμός του στο φινάλε συγκλονιστικός. 

Στην πρώτη προσπάθεια βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (35,70μ.). Στη δεύτερη, σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης (38,68μ.) και στις υπόλοιπες «κυνήγησε» μια πολύ μεγαλύτερη βολή, στοχεύοντας στην κορυφή και το χρυσό. Ο Κωνσταντινίδης, με το 38,68μ., χάρισε στον εαυτό του το τρίτο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και στην Ελλάδα, το τέταρτο ως τώρα στο Τόκιο. Για την ιστορία, ο Κωνσταντινίδης εκτός των δύο πρώτων βολών, είχε ακόμη μία έγκυρη (την 5η) που μετρήθηκε 38.51μ.

Το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης, με 37.19μ., κατείχε ο Πολωνός Σόκαλ από τον Ιούνιο του 2016 στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ο Σόκαλ ήταν και ο αθλητής που είχε στερήσει από τον Κωνσταντινίδη το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για… μόλις 22 εκατοστά (33.69μ. έναντι 33.91μ.). Όσον αφορά στο προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ, το κατείχε ο ίδιος με 35.44μ. από τις 2 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος πήρε ο Κινέζος Λι Λιου με 45.39μ., επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθρο

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Τσαπατάκης – Το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Επόμενο άρθρο

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο για τον Δημήτρη Μπακοχρήστο στην άρση βαρών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar