Pfizer – AstraZeneca: Ανατροπή για τις θρομβώσεις και το εμβόλιο – Τι λέει ο Γρ. Γεροτζιάφας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ανατροπή δεδομένων για τις θρομβώσεις και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό από τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ειδικό αιματολόγο. Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook εξηγεί ότι τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι η θρόμβωση οφείλεται σε άλλους λόγους και όχι στον εμβολιασμό.

Οι διαπιστώσεις του κ. Γεροτζιάφα έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, όπου φαίνεται ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει αποτύχει, τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα κλείνουν και τα νέα μέτρα απλά δεν αποδίδουν.

Όπως τονίζει ο καθηγητής στο facebook: «Από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα φαίνεται οτι οι θρομβώσεις με τα εμβόλια mRNA είναι σύπτωση.

Το σύνδρομο VITT μετά τον εμβολιασμό με ΑstraΖeneca είναι συνέπεια γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στους οποίους προϋπάρχει ένα από τα στοιχεία που χρειάζεται για να γίνει η σπάνια επιπλοκή του VITΤ (η οποία αντιμετωπίζεται και δεν είναι θανατηφόρα).

Όπως γράφει ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Εδώ και μια δεκαετία κάθε μέρα στην Γαλλία συμβαίνουν περίπου 500 θρομβώσεις. Από τον Γενάρη που ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του COVID-19 συμβαίνουν 500 θρομβώσεις μετά το εμβόλιο (που από τον Μάρτη είναι mRNA).

Χθες (ξανά)είδα στο ιατρείο εναν 50χρονο με ιστορικό ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου που είναι σε μακροχρόνια αντιπηκτική θεραπεία. Τον Μάρτη, 9 μέρες μετά το εμβόλιο της Astra έκανε νέο ισχαιμικό επεισόδιο. Η πρώτη μας αντίδραση ήταν οτι επρόκειτο περί επιπλοκής του εμβολιου (αυτό λέγεται αυξημένη επαγρύπνηση και καλά κάναμε). Σκεφτόμασταν οτι ήταν το σύνδορμο που αργότερα ονομάστηκε VITT (η ανοσολογικής αιτιολογίας θρόμβωση που εμφανίζεται σε 1/100000 εμβολιασμένους).

Αυτό ήταν ένα από τα δύο περιστατικά που μας κινητοποίησαν ωστε να κάνουμε έκκληση για αυξημένη προσοχή στην χρήση του ΑΖ (θυμίζω την παρέμβασή μου στην Ελλάδα με την συνέντευξή στον Νίκο Ξυδάκη στο Κόκκινο).

Κάναμε ενδελεχή έλεγχο της αιμόστασης και ενεργοποίησης των ενδοθηλιακών κυττάρων και όλα τα τεστ που εν τω μεταξύ αναδείχθηκαν για την διάγνωση του VITT. Το αποτέλεσμα, 4 και 6 μήνες μετά: αποδεδειγμένα η θρόμβωση δεν οφειλόταν στο εμβόλιο.

Δευτερη περίπτωση την ίδια περίοδο: μια γυναίκα 60 χρονών έπαθε πνευμονική εμβολή 2 μέρες μετά το εμβόλιο της Pfizer. Η αντίδρασή μας ήταν η ίδια (θυμίζω οτι στην ίδια συνέντευξη στο κόκκινο είχα αναφέρει – και είχα γράψει σε άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και site) οτι και σε ανθρώπους που εμβολιάζονται με mRNA εμβόλια παρατηρούνται θρομβώσεις.

Ιδια διαγνωστική διαδικασία ίδιο συμπέρασμα. Εχουμε στην «συλλογή μας» τουλάχιστον δέκα όποιες περιπτώσεις.

Η θρόμβωση οφείλεται σε άλλους λόγους κ όχι στον εμβολιασμό.

Θα μπορούσε, και σωστά, να πει κανείς πως πρόκειται για περιπτωσιολογία (αν και ποτέ δεν χρησιμοποιώ αυτή την μέθοδο). Ωστόσο η ανάλυση των δεδομένων που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα δειχνει οτι οι θρομβώσεις που σημβαίνουν μετά τον εμβολιασμό είναι «σύμπτωση».

Για την κατανόηση αυτού του συμπεράσματο από τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν αναφέρω οτι ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μας (ως ειδικοί της θρόμβωση) για την ανεύρεση της αιτιολογίας της θρόμβωσης είναι η απάντηση στο ερώτημα που τίθεται από τον κανόνα 3C (cause, conséquence, coincidence στα ελληνικά: αιτία, συνέπεια ή σύμπτωση).

Από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα φαίνεται οτι οι θρομβώσεις με τα εμβόλια mRNA είναι σύπτωση.

Το σύνδρομο VITT μετά τον εμβολιασμό με ΑΖ είναι συνέπεια γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στους οποίους προϋπάρχει ένα από τα στοιχεία που χρειάζεται για να γίνει η σπάνια επιπλοκή του VITΤ (η οποία αντιμετωπίζεται και δεν είναι θανατηφόρα).

Αυτή είναι η φυσιοπαθολογική βάση που « ερμηνεύει » τα δεδομένα των μεγάλων κλινικών μελετών (φάσης ΙΙΙ) και των επιδημιολογικών αναλύσεων από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μέχρι σήμερα.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά

Ο μαζικός καθολικός εμβολιασμός μαζί με την ανίχνευση των ασθενών με covid και την έγκαιρη παροχή περίθαλψης στο σπίτι και η ενίσχυση των νοσοκομείων είναι ο τρόπος για την συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας

  • Εμβολιαζόμαστε μαζικά και γρήγορα
  • Διεκδικούμε δωρεάν περίθαλψη έγκαιρα στο σπίτι
  • Σχεδιάζουμε την αναδιοργάνωση και επέκταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
  • Παράγουμε και κωδικοποιούμε την καινούργια γνώση για να εφαρμόζεται γρήγορα από το πιο αναπτυγμένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο έως το πιο απομακρυσμένο χωριό.
  • Εντάσουμε στην προσπάθεια το σύνολο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Τους γιατρούς του ΕΣΥ και τους ιδιώτες. Το κράτος επιβάλει από τώρα στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους τους όρους και της τιμές παροχής υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος νοσηλειών (όπως έκανε το γαλλικό κράτος τον Ιούνιου του 2020).

Δεν πρέπει να επαναληφθεί το δράμα της Θεσσαλονίκης του περσινού Οκτώβρη.

ΥΓ: Είναι μεγάλο λάθος να συγκρίνει κανείς τους θανάτους για να βγάλει συμπεράσματα και να ευησυχάσει. Η μείωση των αριθμών των εισαγωγών στην ΜΕΘ και των θανάτων οφείλεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό στην πρόοδο της γνώσης στην αντιμετώπιση της νόσου και στην εμπειρία των γιατρών της πόλης και του νοσοκομείου στην διάγνωση και θεραπεία των ασθενών».

https://www.facebook.com/grigoris.gerotziafas/posts/10225725555229652

Πηγή: ieidiseis.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πληρωμή ΚΤΕΛ για ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός – Ανατροπή από νέα έρευνα για τις αποστάσεις – Τα δύο μέτρα δεν είναι αρκετά στους εσωτερικούς χώρους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar