Πρόεδρος Συνομοσπονδίας ΑμεΑ από τα Χανιά: “Αυξήστε τα επιδόματα αναπηρίας, είναι επίκαιρο και βαθιά δίκαιο”

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στα Χανιά βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, για τη συνεδρίαση της Euromed Follow-Up Committee και στο περιθώριο της δραστηριότητας αυτής, μίλησε για τα αιτήματα της Συνομοσπονδίας προς την κυβέρνηση λόγω της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης. Ο κ. Βαρδακαστάνης ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα επιδόματα αναπηρίας:

“Ζούμε σε ένα ζοφερό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις προτάσεις της κυβέρνησης. Τα επιδόματα αναπηρίας έχουν να αυξηθούν από το 2011. Εμείς αγωνιστήκαμε να μη μειωθούν και τα καταφέραμε, αλλά με τον σημερινό πληθωρισμό και την ενεργειακή φτώχεια, δεν μπορεί παρά να αυξηθούν, γιατί είναι επίκαιρο και βαθιά δίκαιο.

Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης των 200 ευρώ επίσης δεν μπορεί, όταν έχεις τέτοιο πληθωρισμό, να μην αναπροσαρμοστεί.”, είπε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Τόνισε ακόμα ότι οι προνοιακές δομές που δεν είναι ιδιωτικές αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς δεν έχει προβλεφθεί γι’ αυτές καμία ενίσχυση για το κόστος ενέργειας:

“Δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα ειδικό μέτρο για τα ΑμεΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν ενεργοβόρες συσκευές, όπως αυτοί που χρειάζονται οξυγόνο. Κανένα μέτρο γι’ αυτούς. Όλος ο κοινωνικός τομέας της χώρας δεν έχει ούτε ένα ευρώ στήριξης στα ενεργειακά. Τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, οι δομές πρόνοιας, κανείς δεν έχει καμία στήριξη. Αν είναι όμως ιδιωτική, υπάγεται στην επιδότηση. Αυτό είναι απαράδεκτο”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.

“Αν η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί, υπάρχουν και κινητοποιήσεις”, ολοκλήρωσε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Πηγή: zarpanews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Έμφραγμα στις γυναίκες: Οι προειδοποιήσεις των γιατρών για την μη έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων

Επόμενο άρθρο

H καλή είδηση της ημέρας! Για πρώτη φορά, όλα τα παιδιά ΑμεΑ ανεξαρτήτως εισοδήματος έλαβαν voucher στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar