Πρώιμο σύμπτωμα διαβήτη αν συμβαίνει αυτό – Τι λένε οι ειδικοί

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Μπορεί να γνωρίζετε ότι ο διαβήτης μεταξύ άλλων καταστρέφει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Κάποιοι όμως δεν γνωρίζουν πόσο μεγάλη γκάμα συμπτωμάτων μπορεί να έχει.

Για να καταλάβετε, το αυξημένο σάκχαρο στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από φαινομενικά άσχετες καταστάσεις, όπως καρδιαγγειακή νόσο, νευρική βλάβη, απώλεια ακοής, ή όρασης και Αλτσχάιμερ.

Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει μια ακόμη εκπληκτική πάθηση που συνδέεται με τον διαβήτη και μπορεί να παρατηρήσετε τα συμπτώματά της, όταν πάτε στην τουαλέτα.

Εάν αισθάνεστε φαγούρα ή κάψιμο όταν ουρείτε, μπορεί να οφείλεται σε υποκείμενο διαβήτη

Εάν παρατηρήσετε φαγούρα ή κάψιμο όταν πάτε στην τουαλέτα, δύο συνηθισμένοι “ένοχοι” είναι οι μολύνσεις ζύμης και οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Και, αν διαπιστώσετε ότι εμφανίζετε συχνά οποιονδήποτε τύπο λοίμωξης, μπορεί να ευθύνεται ο αδιάγνωστος σακχαρώδης διαβήτης.

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στα ούρα αποτελούν έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και ζυμομύκητες. Τα άτομα με διαβήτη έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από τέτοιου είδους λοιμώξεις.

Διαβήτης: Οι ουρολοιμώξεις είναι επίσης πιο επικίνδυνες για τους διαβητικούς

Οι ουρολοιμώξεις μπορούν να επηρεάσουν οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης. Είναι συχνό φαινόμενο για άτομα με διαβήτη, χάρη σε μια σειρά επιπλοκών που σχετίζονται με την ασθένεια.

“Διάφορες βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα, ο κακός μεταβολικός έλεγχος και η ατελής κένωση της ουροδόχου κύστης λόγω αυτόνομης νευροπάθειας, μπορεί όλα να συμβάλλουν στον αυξημένο κίνδυνο ουρολοιμώξεων στους διαβητικούς ασθενείς, αναφέρεται σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity“Όλοι οι τύποι ουρολοίμωξης είναι πιο συχνοί σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, προσθέτουν οι ερευνητές της μελέτης.

Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι, εκτός από τα διαβητικά άτομα που πάσχουν συχνότερα από ουρολοίμωξη, είναι επίσης πιθανό να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα από την μόλυνσή τους.

“Ο διαβήτης σχετίζεται επίσης με χειρότερα αποτελέσματα της ουρολοίμωξης, συμπεριλαμβανομένων των παρατεταμένων νοσηλειών και της αυξημένης θνησιμότητας, αναφέρει η μελέτη.

Ουρολοίμωξη ή μόλυνση ζύμης; Πώς μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ των δύο

Αν και τόσο οι ουρολοιμώξεις, όσο και οι μολύνσεις ζύμης, μπορεί να εκδηλώνονται με αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, τα συμπτώματά τους είναι διαφορετικά. Η γνώση της διαφοράς μεταξύ των δύο μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε τη φροντίδα που χρειάζεστε: πιθανά αντιβιοτικά στην περίπτωση ουρολοίμωξης και από του στόματος ή τοπική αντιμυκητιασική θεραπεία σε περίπτωση μόλυνσης από ζυμομύκητες.

Όσοι έχουν ουρολοίμωξη είναι πιθανό να εμφανίσουν:

  • συχνουρία
  • θολά ή αποχρωματισμένα ούρα
  • πόνο ή ευαισθησία στο κάτω μέρος της πλάτης, στα πλευρά, ή στην κοιλιά
  • πυρετό
  • ρίγη
  • έμετο

Οι μολύνσεις ζύμης μπορεί να προκαλέσουν:

  • πόνο κατά την ούρηση ή το σεξ
  • αίσθημα καύσου
  • κνησμό ή πρήξιμο στα γεννητικά όργανα
  • μια παχιά, λευκή έκκριση που δεν παράγει οσμή (στις γυναίκες)

Μιλήστε με τον γιατρό σας εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, ειδικά εάν έχετε ή υποπτεύεστε υποκείμενο διαβήτη.

Μετάφραση: iatropedia.gr / Πηγές: https://www.everydayhealth.comhttps://healthtalk.unchealthcare.orghttps://www.mayoclinic.orghttps://bestlifeonline.com

Προηγούμενο άρθρο

Εμβόλιο: Pfizer και Moderna ξεκινούν σύντομα κλινικές δοκιμές κατά των νέων υποπαραλλαγών

Επόμενο άρθρο

Από αύριο οι εγγραφές πολιτών στον προσωπικό γιατρό – Όλη η διαδικασία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar