Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία: Ξεκινά η κατ’ οίκον αξιολόγηση σε 1.000 ΑμεΑ στην Αττική

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το πρόγραμμα Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας…παίρνει μπροστά και αρχικά θα αφορά 1.000 ΑμεΑ στην Αττική.

Ξεκινά εντός των επόμενων ημερών, η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία», το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Αρχικά το πρόγραμμα θα αφορά 1.000 άτομα με αναπηρία στην Αττική, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε επιπλέον Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Το 2024 θα επεκταθεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο ίδιο πλαίσιο ξεκινούν και οι πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις.  Ειδικότερα, όσοι επιλέχθηκαν στην πρώτη φάση της διαδικασίας θα λάβουν εντός της ημέρας σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να επιλέξουν το ραντεβού τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr/.

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες των πρώτων αξιολογήσεων είναι από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν νέοι κύκλοι αξιολογήσεων. Για όσους δεν επιλέξουν οι ίδιοι ραντεβού, το σύστημα θα επιλέξει αυτόματα ένα ραντεβού για αυτούς και θα λάβουν σχετική ενημέρωση.

Η Επιτροπή Αξιολογήσεων

Με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας, έχουν συγκροτηθεί ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από:

α) κοινωνικό λειτουργό,
β) ψυχολόγο,
γ) φυσικοθεραπευτή,
δ) εργοθεραπευτή

Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν λάβει ειδική επιμόρφωση και αναλυτικές οδηγίες.

«Ένα βήμα πιο κοντά στην ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι σύντομα 1.000 ανάπηροι συμπολίτες μας θα έχουν τον προσωπικό τους βοηθό:

«Επιτέλους, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία. Ένα δίκαιο και χρόνιο αίτημα τους, ικανοποιείται. Μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ξεκινάμε για πρώτη φορά την εφαρμογή του προγράμματος στη χώρα μας και σύντομα οι πρώτοι 1.000 συμπολίτες μας, θα έχουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή αιτήσεων και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την διαδικασία και στηρίζοντας όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ως Πολιτεία, επιλέγουμε το δικαιωματικό μοντέλο πρόσληψης της αναπηρίας και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Πηγή: inin.gr

Προηγούμενο άρθρο

Άτομα με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ: Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης για τα επιδοτούμενα προγράμματα

Επόμενο άρθρο

Χρόνια νεφρική νόσος: Αυτή είναι η διατροφή που μπορεί να μας προστατεύει

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar