Προσβάσιμες σε μαθητές ΑμεΑ γίνονται 75 σχολικές μονάδες του Ηρακλείου!

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Δείτε, αναλυτικά, ποια σχολεία αποκτούν ράμπες και ειδικούς χώρους υγιεινής

Βήματα προς την κατάκτηση της απρόσκοπτης προσβασιμότητας  γίνονται στο Δήμο Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο εύκολη η ζωή των συνανθρώπων μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τα «αποτελέσματα» της απουσίας σχετικών υποδομών αλλά και της έλλειψης ενσυναίσθησης.

Ένα σημαντικό κομμάτι του, έτσι κι αλλιώς μεγάλου αυτού θέματος, είναι η προσβασιμότητα των μαθητών ΑμεΑ στα σχολεία, και για το λόγο αυτό το Cretalive επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που έχει δημοπρατηθεί:

«Πρόκειται για ένα έργο για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες, το κόστος του οποίου φτάνει τα 480.901,65″ ευρώ, και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» » αναφέρει ο κ. Αναστασάκης.

Το έργο αφορά σε 75 ράμπες και 51 χώρους υγιεινής σε 75 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Αναλυτικά ο πίνακας με τα σχολεία :

Ακόμα και σήμερα μαθητές ΑμεΑ καλούνται να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες ενώ, πολλές φορές, καθηγητές αλλά και γονείς  αναγκάζονται να βρουν μόνοι τους κάποιες λύσεις έστω και προσωρινές. Ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι οι προσωρινές λύσεις, δεν είναι λύσεις. Και όταν η συζήτηση φτάνει σε μικρά παιδιά, το δικαίωμα στην ομαλή μετακίνηση αλλά και εξυπηρέτηση βιολογικών αναγκών είναι εξίσου σημαντικό με το δικαίωμα στην γνώση . 

«Η ευθύνη και αρμοδιότητα για τις υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πέρασε στους δήμους της χώρας μας το 2011 χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε πλήρης σχεδιασμός, ούτε επαρκής ενίσχυσή τους με τους αντίστοιχους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Οι δήμοι προσπάθησαν και προσπαθούν φιλότιμα να απορροφήσουν αυτό το βάρος, όχι πάντα χωρίς προβλήματα και αρρυθμίες«, επισημαίνει ο κ. Αναστασάκης. 

Πηγή: cretalive.gr

Προηγούμενο άρθρο

Οστεοπόρωση: Πώς η διατροφή την προλαμβάνει

Επόμενο άρθρο

Με πόσο νερό να πάρω το χάπι μου;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar