Πτολεμαΐδα: Η τέχνη της υφαντικής και οι θεραπευτικές της ιδιότητες στα ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Την τέχνη της υφαντικής με τις θεραπευτικές ιδιότητες και τις αρετές της υπομονής και επιμονής, διδάσκει, σε Εθελόντριες που με τη σειρά τους θα τις μεταδώσουν σε παιδιά ΑμεΑ, η εκπαιδεύτρια Υφαντικής και Πρόεδρος του συλλόγου «Ηλακάτη» Αθηνών Μαρία Σγουρού, υποστηρίζοντας ότι η πανάρχαια αυτή τέχνη, έχει δυνάμεις και δυνατότητες που σχετίζονται με την ψυχή.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας και της Προέδρου Όλγας Ντέλλα. Πρώτο βήμα η διοργάνωση σεμιναρίων εκμάθησης και επιμόρφωσης, χωρίς αργαλειούς, γιατί απαιτείται μεγάλος χώρος για την εγκατάσταση τους, αλλά, με τη χρήση τελάρων ζωγραφικής, συγκεκριμένων προδιαγραφών, χωρίς μουσαμά, που μεταφέρονται εύκολα «για να περάσουμε τα στημόνια μας και να ξεκινήσουμε να μάθουμε την ύφανση».

Τα σεμινάρια,  θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη 30 Μαρτίου, ενώ, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, σήμερα Τετάρτη, διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση και παράλληλα  θα στηθεί
έκθεση με υφαντά.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου, Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

«Όλα για τη Ζωή μας»: Πόση ζάχαρη χρειαζόμαστε στη διατροφή μας;

Επόμενο άρθρο

Επίσημο: Νέα απόφαση βάζει τέλος σε rapid test και μάσκες, πού παραμένουν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar