Ρέθυμνο: Προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ η δημοτική παραλία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Επανατοποθετήθηκε το σύστημα του SEATRAC, το οποίο εγκατέστησε ο Δήμος Ρεθύμνης στην παραλία Ρεθύμνου, για να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη είσοδο στη θάλασσα των Ατόμων με Αναπηρία, σε νέα θέση, μετά τη ζημιά που υπέστη προσφάτως το σύστημα λόγω θαλασσοταραχής.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες, είναι διαθέσιμο πλέον «στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, σε θέση που επελέγη κοντά στον λιμενοβραχίονα όπου η ισχύς των ανέμων και η προκαλούμενος κυματισμός είναι ελεγχόμενα, ενώ έγινε ακόμη πιο ενισχυμένη πάκτωση του επί του βυθού με στόχο να παραμείνει αμετακίνητο στη θέση του».

Έχει ληφθεί μέριμνα από πλευράς Δήμου Ρεθύμνης και του Τμήματος Προγραμματισμού του όσο και από τον εργολάβο που προμήθευσε κι εγκατέστησε το SEATRAC πέρυσι και που ανέλαβε τη μεταφορά του σε ασφαλέστερη θέση και φέτος, με δική του δαπάνη όπως ορίζεται από τη σύμβαση, ώστε να λειτουργήσει ανεμπόδιστα το σύστημα με τις υποδομές του, προς εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία. Παρά την ενίσχυση του συστήματος, ο φετινός έντονος κυματισμός από τους ισχυρούς ανέμους του προηγούμενου μήνα πάλι παρέσυρε το σύστημα.

«Οι επιδιορθώσεις των φθορών όπως και η σημερινή επανατοποθέτηση του συστήματος, δεν ζημίωσαν ούτε ένα ευρώ τους δημότες αφού περιλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου. Επομένως, τα σχόλια που διατυπώθηκαν περί «κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος» είναι ανυπόστατα», αναφέρουν οι αρμόδιες πηγές από το δήμο.

Πηγή : ΑΜΠΕ

Προηγούμενο άρθρο

Ακόμη 19 παιδικές χαρές της Αθήνας ανακαινίστηκαν κι έγιναν προσβάσιμες σε παιδιά με Αναπηρία -Λίστα

Επόμενο άρθρο

ΜΓΣ Πανσερραϊκός ΑμεΑ: 12 χρυσά, 1 ασημένιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar