Ρεβεγιόν με μάσκες ζητεί ο ΠΟΥ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Σε ηχηρή προειδοποίηση προς όλους τους Ευρωπαίους, να φοράνε μάσκες στη διάρκεια των οικογενειακών συγκεντρώσεων τα Χριστούγεννα, προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σημείωσε δε ότι η Ευρώπη διατρέχει «υψηλό κίνδυνο» για ξέσπασμα ενός νέου τρίτου κύματος στις αρχές του 2021, καθώς η μετάδοση του ιού παρέμεινε υψηλή.

Οι χώρες της Ευρώπης καταγράφουν χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους σε καθημερινή βάση. Η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών που αυστηροπόιησε τα περιοριστικά της μέτρα, κλείνοντας σχολεία και μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είπε ότι το πρώτο εμβόλιο θα εγκριθεί εντός επτά ημερών. Η ίδια, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech – που αναπτύχθηκε στη Γερμανία – θα κυκλοφορήσει το συντομότερο και μάλιστα μια εβδομάδα νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Ανακοίνωση από το ευρωπαϊκό γραφείο του ΠΟΥ ανέφερε ότι η αύξηση των συγκεντρώσεων οικογενειών και φίλων σε όλη την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών, προκάλεσε σημαντικό κίνδυνο αύξησης της μετάδοσης της Covid-19.

Σημειώνει δε ότι οι οικογενειακές συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται εάν είναι δυνατόν σε εξωτερικούς χώρους και οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκες και να διατηρούν αποστάσεις.

Πηγή: BBC, attikanea.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΕΕ: Συμφωνία με 6 εταιρείες για το εμβόλιο – Πόσα θα αγοράσει από την κάθε μία

Επόμενο άρθρο

Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν κι άλλοι ηγέτες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar