Σάλος με πρακτορείο που πρότεινε να διαγράψει παιδιά ΑμεΑ από τη σχολική φωτογραφία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Σοβαρές αντιδράσεις ξεσήκωσε ένα πρακτορείο που πρότεινε σε γονείς να διαγράψει από τη σχολική φωτογραφία, όλους τους μαθητές ΑμεΑ και ειδικά τα παιδάκια που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια.

Το Tempest photography που τράβηξε τη σχολική φωτογραφία στο δημοτικό σχολείο Aboyne της Σκωτίας, όταν έδωσε στους γονείς προσφορές για τις εικόνες, τόνισε ότι υπάρχει «ειδικό πακέτο» που «δεν περιλαμβάνει τα ανάπηρα παιδιά» και ειδικά «όσα είναι σε αμαξίδια ή νοσούν από σοβαρά προβλήματα υγείας».

Αμέσως ξέσπασαν αντιδράσεις με τους γονείς να αρνούνται να αγοράσουν τις φωτογραφίες και η Mirror ανέφερε πως το σχολείο πήρε θέση, σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε κάτι.

Η Natalie Pinnell που η κόρη της χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και πηγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο, δήλωσε πως ήταν συντετριμμένη από αυτή την επιλογή και τόνισε πως «τρόμαξα, ένιωσα να σβήνουν το παιδί μου και να αρνούνται την ύπαρξη του».

Τελικά, το Tempest photography εξέδωσε ανακοίνωση και παραδέχτηκε πως όντως έγινε η συγκεκριμένη προσφορά, όμως δεν αποκάλυψε τον λόγο, ούτε τα άτομα που την έκαναν. Αντιθέτως, αρκέστηκε σε μια λιτή «συγγνώμη» και ότι «δεν θα επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον».

Πηγή: newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ένθετο Υγεία: Self test για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Επόμενο άρθρο

Περιφέρεια Στερεάς: Θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar