Σχολεία: Δεν είναι υποχρεωτικός ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για μαθητές ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τι προβλέπει το ΦΕΚ για την εφαρμογή των self test σε μαθητές και μαθήτριες ΑμεΑ

Οι μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν υποχρεούνται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, όπως προβλέπει η υπ’αριθμόν ΓΠ οικ. 360 ΚΥΑ – ΦΕΚ B 7 – 06.01.2022. 

Αναλυτικότερα, το μέτρο αυτό, απευθύνεται στους μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, καθώς και εκείνους που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται εφόσον είναι συμβατός με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/τριας. Συστήνεται ακόμη στους εκπαιδευτικούς της κάθε σχολικής μονάδας να ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ τριών για τη διενέργεια του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με τον τρόπο που αναφέρεται στο Κεφάλαιο Β του άρθρου 3 της υπ αριθμ. ΓΠ οικ. 360 ΚΥΑ. 

Αναλυτικά η διάταξη τη διάταξη στην υπ αριθμ. ΓΠ οικ. 360 ΚΥΑ – ΦΕΚ B 7 – 06.01.2022 

ΣΤ. Ρυθμίσεις για τους μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθώς και για εκπαιδευτικούς. Για τους/τις μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, καθώς και εκείνους που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και διενεργείται εφόσον είναι συμβατός με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/τριας. Συστήνεται στους εκπαιδευτικούς της οικείας σχολικής μονάδας να ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ τριών για τη διενέργεια του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με τον τρόπο που αναφέρεται στο Κεφάλαιο Β του άρθρου 3. 

Δείτε το ΦΕΚ

Πηγή: alfavita.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πέθανε από κορωνοϊό ο Γιώργος Τοπτσής, Παραολυμπιονίκης του τριπλούν και του μήκους

Επόμενο άρθρο

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για τους άνω των 50 ετών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar