Σεμινάριο σεισμοπροστασίας στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας για την προστασία από τον σεισμό.

Ωφελούμενοι, φροντιστές, προσωπικό και κοινό, παρακολούθησαν και συμμετείχαν, με αμείωτο ενδιαφέρον, στην ενημέρωση που είχαν προετοιμάσει τα μέλη της ΕΟΔ Μαγνησίας σε ό,τι αφορά τη σεισμική ετοιμότητα ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τα μέτρα πρόληψης που μπορούν να ληφθούν εντός του χώρου της δομής όπου περνούν μέρος της καθημερινότητας τους τα ωφελούμενα άτομα με αναπηρίες. Δεδομένης της φύσης του κέντρου, δόθηκαν εξειδικευμένες οδηγίες προφύλαξης από τις συνέπειες του σεισμού, που μπορούν να λάβουν είτε βρίσκονται στο σπίτι είτε στη δομή που, τα φιλοξενεί.

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή, κατά τη διάρκεια της άσκησης ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού, ενισχύοντας την αναγκαιότητα καλών πρακτικών για άμεση αντιμετώπιση και κατ΄ επέκταση της ανάπτυξης αισθήματος ασφάλειας προς τους ωφελούμενους και τους φροντιστές τους.

Πηγή: taxydromos.gr

Προηγούμενο άρθρο

5 πράγματα που δεν γνωρίζουν οι άλλοι για την κατάθλιψη

Επόμενο άρθρο

H πρώτη πεζοπορική διαδρομή για ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar