Στ. Αρσενίου για τα ΑμεΑ: «Υποκλινόμαστε με δέος, θαυμασμό, ευγνωμοσύνη.»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Μια ενδιαφέρουσα αναφορά στα ΑμεΑ, που ξεχωρίζουν με τον αγώνα τους κάνει ο γνωστός ζαχαροπλάστης της Ξάνθης Στέλιος Αρσενίου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία, την 3η Δεκεμβρίου. Μην παραλείποντας να αναφερθεί και στη στάση της κοινωνίας. 

«Η πανδημία εφέτος μας διαφυλάσσει από τα έ π ε α π τ ε ρ ό ε ν τ α Ιλιάδα (Α, 201 ) όλων όσων το συνηθίζουμε.» σημειώνει και προσθέτει:  «Συνάνθρωποί μας που τα έχουν ακούσει πολύ περισσότερες φορές από τον καθένα είναι όσοι χαρακτηρίζονται Άτομα με Αναπηρίες ( ΑμεΑ )»

«Σε όλους εμάς που… ρητορεύουμε και… ρητορεύουμε και… ρητορεύουμε… Για να βγάλουμε το συμπέρασμα πως για όλα φταίνε οι άλλοι εκτός από τους…ρητορεύοντες. Για να συνεχίσουμε απτόητοι στη… νιρβάνα μας. Για να καταλάβουμε, πως εκτός από το Κόμμα, την Ποδοσφαιρική μας Ομαδάρα, τη στρογγυλή θεά, τις γεμάτες πλατείες, υπάρχουν και άλλες αξίες.» αναφέρει ο κος Αρσενίου, προσθέτοντας: «Ανεξάρτητα αν με βάση τον αξιακό κώδικα είναι από τις άνευ ή ελαχίστης αξίας για μας. Παρελαύνουν στις επόμενες αράδες αυτοί που νίκησαν τη μοίρα. Έρχονται από πολύ μακριά. Αρχέγονοί τους ο τυφλός ποιητής Όμηρος συγγραφέας της Ιλιάδας και της Οδύσσειας. Ο τραυλός Δημοσθένης, που εξελίχθηκε σε ανυπέρβλητο ρήτορα. Ο Κυναίγειρος, μαχητής και μετά… ζωή. Στρατιές ακόμα. Σφράγισαν ανεξίτηλα. Τα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό. Υποκλινόμαστε με δέος, θαυμασμό, ευγνωμοσύνη.»

Μεταξύ των ΑμεΑ, που αναφέρει είναι και ο Ξανθιώτης Τριαντάφυλλος Ηλιάδης. Όπως λέει, «γεννήθηκε το 1950 στον Πετεινό Ξάνθης με κινητική αναπηρία στο πόδι και τα χέρια. Ζωγραφίζει με το στόμα και από το 1970 είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών με έδρα το Λιχτενστάιν. Έχει εκθέσει και ζωγραφίσει ζωντανά σε πολλές χώρες του κόσμου. Τον Δεκέμβριο του 1994 μπροστά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τα έργα του, απαράμιλλης αξίας, είναι εμπνευσμένα από ανθρώπινες μορφές, ιστορίες, φυσικά τοπία αλλά και τα όνειρά του. Από την ενασχόληση αυτή αντλεί αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή, την οποία και αποτυπώνει με χαρά στα έργα του. Είναι παντρεμένος, έχει δύο κόρες.»

Πηγή: ert.gr

Προηγούμενο άρθρο

Διαδικτυακή Συζήτηση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης και το στοίχημα της διευκόλυνσης των ΑμεΑ στις δημόσιες υπηρεσίες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar