Τι θα οδηγήσει σε νέα μέτρα στην Αττική [πίνακας]

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Τη Δευτέρα, έγιναν πολύ λίγα τεστ για κορωνοϊό (6.003), τα οποία όμως είχαν ένα πολύ υψηλό ποσοστό θετικότητας (5,04%).

Με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων να έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» την κατάσταση με τον κορωνοϊό, η Αττική εμφανίζει μία αρνητική εικόνα, η οποία οδηγεί – με μαθηματική ακρίβεια – σε νέα μέτρα.

Ως πιο πιθανό μέτρο εξετάζεται η χρήση μάσκας, σε εξωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Τα τεστ έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες: γίνονται λίγο περισσότερα από 10.000 την ημέρα, κατά μέσο όρο. Ακόμη και ο μικρός αυτός αριθμός, κρύβει ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Ένα από τα βασικότερα, το οποίο δείχνει και την κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, είναι το ποσοστό των θετικών δειγμάτων.

Για παράδειγμα, χθες έγιναν πολύ λίγα τεστ (6.003), τα οποία όμως είχαν ένα πολύ υψηλό ποσοστό θετικότητας (5,04%). Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό τις τελευταίες 15 μέρες, έπειτα από την 21η Σεπτεμβρίου (5,7%).

Ο συγκεκριμένος δείκτης αξιολογείται καθημερινά από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «πολύ υψηλά» τα ποσοστά των θετικών δειγμάτων, όταν αυτά ξεπερνούν το 5%.

Οι άλλοι δύο δείκτες που αξιολογούνται, είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, που καταγράφονται στην Αττική, ο οποίος κινείται – κατά μέσο όρο – στα 335 κρούσματα σε ημερήσια βάση.

Κρίσιμη είναι και η κάλυψη των μονάδων εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τρίτη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σε ολόκληρη τη χώρα νοσηλεύονται (σε μονάδες εντατικής θεραπείας και κλινικές CoViD-19) 630 ασθενείς με Covid-19.

Από τις 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19 που υπάρχουν πανελλαδικά, οι 99 είναι κατειλημμένες και 173 κενές (ποσοστό 64%).  

Μόνο στην Αττική υπάρχουν σήμερα 126 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με τις 84 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 42 να μένουν κενές (ποσοστό 33%).

Θετικά τεστ για κορωνοϊό τις τελευταίες 15 μέρες

Πηγή: iatronet.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πόσες ώρες ζει ο κορωνοϊός στο ανθρώπινο δέρμα;

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός -ΕΚΠΑ: Νέα μελέτη για τη βιταμίνη D – Πώς θωρακίζει τον οργανισμό

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar