Το προειδοποιητικό σημάδι της άνοιας που εμφανίζεται στα πόδια

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ένα από τα προειδοποιητικά σημάδια της άνοιας μπορεί να εμφανιστεί στα πόδια.

Εκτός από τη δυσκολία συγκέντρωσης και της κακής κρίσης, υπάρχει ακόμη ένα προειδοποιητικό σημάδι για την άνοια και το οποίο εμφανίζεται στα πόδια.

Η άνοια είναι από τις ασθένειες που δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια θεραπεία και σύμφωνα με τη mirror, μια νέα μελέτη δείχνει πως ένα προειδοποιητικό σημάδι είναι το αργό περπάτημα στους μεγαλύτερους ανθρώπους. 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και το Πανεπιστήμιο Monash με πάνω από 17.000 συμμετέχοντες 75 ετών και άνω. Σύμφωνα με τους ερευνητές όσοι ηλικιωμένοι έχαναν 0.05 μέτρα στο περπάτημα τους εμφάνιζαν και σημάδια νοητικής πτώσης. 

Οι ερευνητές είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε μια σχέση μεταξύ της εγκεφαλικής πτώσης που επηρεάζει τις περιοχές που εμπλέκονται στον έλεγχο του περπατήματος και του ρυθμού.

Εκείνοι που μειώνονταν τόσο στη γνωστική τους ικανότητα όσο και στην ταχύτητα βάδισης βρέθηκαν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο άνοιας.

Ανίχνευσαν περίπου 178 περιπτώσεις άνοιας μέσα από τους συμμετέχοντες (Το 11,3% του συνόλου). Η μελέτη δεν βρήκε κάποια γενικότερη σχέση μεταξύ της ταχύτητας περπατήματος και του κινδύνου άνοιας.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι όσοι επιβράδυναν αλλά δεν έδειχναν ήδη σημάδια γνωστικής μείωσης διέτρεχαν παρόμοιο κίνδυνο με εκείνους των οποίων η ταχύτητα περπατήματος παρέμεινε η ίδια.

Πηγή:

Προηγούμενο άρθρο

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πραγματοποιεί δωρεές €500.000 για τη στήριξη της ψυχικής υγείας μέσω της μουσικής

Επόμενο άρθρο

Το θαυματουργό και πανάρχαιο έλαιο που ανακουφίζει πεπτικό, πονοκεφάλους και στρες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar