Το σχόλιο Μαγιορκίνη για την αποτελεσματικότητα βιταμίνης D και ασπιρίνης κατά του κορωνοϊού

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ρωτήθηκε κατά πόσο πρόσθετες θεραπευτικές ουσίες που δόθηκαν στο νοσούντα από κορωνοϊό, πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι αποτελεσματικές.

Συγκεκριμένα λόγος έγινε για κοινά σκευάσματα όπως ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη D, η μελατονίνη και η ασπιρίνη, οι οποίες έχει δημοσιευτεί ότι χοηγήθηκαν στον Ντόναλτ Τραμπ για την θεραπεία του από τον κορωνοϊό.

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ Μαγιορκίνης ανέφερε πως από όσα αναφέρθηκαν «κάποια μέτρια αποτελεσματικότητα παρουσιάζουν η βιταμίνη D και η ασπιρίνη».

Η μεν βιταμίνη D διότι, όπως εξήγησε φαίνεται οτι οι ασθενείς με έλλειψη της βιταμίνης D είχαν χειρότερη πρόγνωση. Όσον αφορά την ασπιρίνη εξήγησε ότι επειδή ο κορωνοϊός έχει συσχετιστεί με θρομβώσεις, με γεγονότα που οδηγούν στην πήξη του αίματος δηλαδή και η ασπιρίνη αραιώνει το αίμα.

Για τα υπόλοιπα σχολίασε ότι είναι συμπληρώματα παρά φάρμακα.

Κατηγορηματικός ο Κοντοζαμάνης για το Σύστημα Υγείας

«Το Σύστημα Υγείας σε καμία περίπτωση δεν είναι στα όρια του» ανέφερε κατά την ενημέρωση ο  Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 122 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική εκ των οποίων οι 40 είναι κενές

«Σε καμία περίπτωση δεν έχει ματαιωθεί κάποιο σοβαρό χειρουργείο. Όλα τα χειρουργεία λειτουργούν στο 100%. Υπάρχει πλήρης επάρκεια τόσο σε εξοπλισμό για τις ΜΕΘ όσο και σε μέσα ατομικής προστασίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει απόθεμα για να αντιμετωπίσει το Σύστημα τις ανάγκες του για τους επόμενους 6 μήνες» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ο Μαγιορκίνης επιβεβαίωσε τον Κοντοζαμάνη

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τοποθετήθηκε σχετικά με την μέτρηση στην πίεση στο Σύστημα Υγείας

«Εμείς οι επιδημιολόγοι μετράμε την πίεση στο Σύστημα Υγείας με τη λεγόμενη excess mortality, δηλαδή τη θνησιμότητα που υπερβαίνει από αυτό που περιμένουμε και υπάρχει μία ευρωπαϊκή βάση δεδομένων, η οποία λέγεται EUROMOM. Σε αυτή βλέπουμε πόσο πέρασε το όριο η θνησιμότητα, δηλαδή πόσο πιέστηκε η γενική υγεία του πληθυσμού και στην Ελλάδα δεν είχαμε καθόλου excess mortality ούτε τώρα. Αν και εφόσον είχαν αναβληθεί πολλά και σοβαρά χειρουργεία, θα το βλέπαμε εκεί πέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: news4health.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΝΔ: Συζήτηση για την οικονομική στήριξη και την ψηφιακή προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός -ΕΚΠΑ: Πώς μεταδίδεται -Αναθεωρημένες οδηγίες προφύλαξης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar