Τρίτη δόση: Σήμερα στις 18.00 ανακοινώσεις από Θεμιστοκλέους, Θεοδωρίδου

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ανακοινώσεις για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου αναμένονται σήμερα στις 18:00, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εισηγηθεί τη χορήγηση τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η κ. Θεοδωρίδου είχε αναφέρει πως η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγηση τρίτης δόσης mRNA εμβολίου στους άνω των 60 ετών αναμένεται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και είχε εξηγήσει ότι ήδη η ελληνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά το θέμα.

«Υπάρχουν δεδομένα από ελληνικές μελέτες τα οποία δείχνουν ότι είναι αποτελεσματική η 3η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους, αλλά και σε άτομα άνω των 60 ετών», ανέφερε στις 30 Αυγούστου η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Επιχειρησιακά έτοιμοι για την τρίτη δόση

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους είχε επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν ότι η χώρα είναι επιχειρησιακά έτοιμη για τηχορήγηση τρίτης «ενισχυτικής» δόσης του εμβολίου, δηλώνοντας πως «αν το εισηγηθούν οι ειδικοί και δώσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες, επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι».

Ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας είχε επισημάνει τότε ότι εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» αναμένεται να κινηθεί σε τρεις άξονες: «ηλικιακά, ανοσοκατασταλμένους και χρόνος χορήγησης του εμβολίου».

Προηγούμενο άρθρο

Εξαδάκτυλος: Οποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη και να αποχωρήσει

Επόμενο άρθρο

Κρήτη – Βενιζέλειο: Μάνα εμπόδιζε γιατρούς να βοηθήσουν το παιδί της

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar