Τροποποιούνται γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας λόγω του «Μεγάλου Περίπατου»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Λόγω της μελέτης εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των εργασιών του «Μεγάλου Περιπάτου» που ξεκίνησαν να υλοποιούνται από τον Δήμο Αθηναίων και με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει την μερική προσωρινή τροποποίηση των διαδρομών γραμμών Τρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11 και 15, των λεωφορειακών γραμμών 230, Α2 και Α3, την προσωρινή μεταφορά των Αφετηριών των λεωφορειακών γραμμών Α2 και Α3 και την προσωρινή κατάργηση της στάσης ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, από την Κυριακή 14/6/2020, ως εξής :

Γραμμές Τρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11 και 15

Κατεύθυνση προς Τέρμα για τη γραμμή Τρόλεϊ 15 και

προς Αφετηρία για τις γραμμές Τρόλεϊ 2, 3, 4, 5 και 11

Από Πανεπιστημίου, δεξιά πλατεία Ομονοίας, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Μάρνη, αριστερά Πατησίων, συνέχεια κανονικά η εγκεκριμένη διαδρομή.

Προσωρινή κατάργηση της στάσης με ονομασία ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ η οποία βρίσκεται επί της οδού Πατησίων (28ης Οκτωβρίου).

Οι στάσεις που θα πραγματοποιούνται στην τροποποιημένη διαδρομή είναι οι εξής:

· ΟΜΟΝΟΙΑ, επί της οδού Πανεπιστημίου μεταξύ Πατησίων και πλατείας Ομονοίας.

Διερχόμενες γραμμές : 1, 6, 12, 21, 035, 057, 227, 500, 790.

· ΠΛ. ΛΑΥΡΙΟΥ, επί της 3ης Σεπτεμβρίου μεταξύ Βερανζέρου και Χαλκοκονδύλη.

Διερχόμενες γραμμές οι 6, 022, 035, 500, 608, 622.

· ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, επί της 3ης Σεπτεμβρίου μεταξύ Πολυτεχνείου και Μάρνη.

Διερχόμενες γραμμές οι 608 και 622.

Λεωφορειακή γραμμή 230

Κατεύθυνση προς την Αφετηρία

Από Ιπποκράτους, αριστερά Ακαδημίας, δεξιά λεωφόρο Βασ. Σοφίας, αριστερά λεωφόρο Βασ. Αμαλίας, συνέχεια κανονικά η εγκεκριμένη διαδρομή.

Λεωφορειακές Γραμμές Α2 και Α3

Προσωρινή μεταφορά Αφετηρίας :

Οι αφετηρίες των λεωφορειακών γραμμών Α2 και Α3 μεταφέρονται από την οδό Σίνα στην οδό Ρήγα Φεραίου μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Προσωρινή μερική τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών Α2 και Α3

Στην κατεύθυνση προς Τέρμα:

Από Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, δεξιά λεωφόρο Βασ. Σοφίας, αριστερά λεωφόρο Βασ. Αμαλίας, συνέχεια λεωφόρο Συγγρού, συνέχεια κανονικά η εγκεκριμένη διαδρομή.

Στην κατεύθυνση προς Αφετηρία:

Από λεωφόρο Βασ. Αμαλίας, συνέχεια Πανεπιστημίου, δεξιά Ρήγα Φεραίου, όπου και η προσωρινή Αφετηρία.

Προσωρινή κατάργηση της στάσης ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΜΟΝΟ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ) επί της οδού Ρήγα Φεραίου μεταξύ Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Η στάση καταργείται προσωρινά για όλες τις διερχόμενες λεωφορειακές γραμμές (220, 221, 235, Α2, Α3, Α5).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί, από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής, η Πανεπιστημίου αλλάζει όψη.

Δημιουργείται ένας σύγχρονος και ασφαλής ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένος με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

Διαμορφώνεται ένας εντυπωσιακός πεζόδρομος, που καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Ένας πεζόδρομος μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.

Δημιουργείται μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες. Στόχος της οποίας είναι να μειώσει σημαντικά το χρόνο της διαδρομής των Μέσων, να αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων τους και να μειώσει τον αριθμό των επιβατών ανά δρομολόγιο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΜΠ, η αύξηση της μέσης ταχύτητας των ΜΜΜ, ξεπερνά το 25%.

Τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Η οδός Πανεπιστημίου, στη νέα μορφή της, αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδετικούς κρίκους στην αλυσίδα του Μεγάλου Περιπάτου αλλά και της μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής που δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Σε όλα τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο θα υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία για να ενημερώνει και να διευκολύνει οδηγούς και πεζούς με οδηγίες και συστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά ο Δήμος Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο έχουν πιλοτικό χαρακτήρα και γίνονται με σταδιακό τρόπο.

Πηγή: www.athenstransport.com

Προηγούμενο άρθρο

Μητσοτάκης: Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτά μουσεία

Επόμενο άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Το μήνυμα Σακελλαροπούλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar