Τσακρής : Ο κορωνοϊός θα επιστρέψει πιο δυναμικός, αν δεν προσέξουμε!

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Για την πιθανή ανάκαμψη της πανδημίας του κορωνοϊού είτε τον χειμώνα είτε ακόμα και το καλοκαίρι μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής

Προβλήματα δεν θα μας δημιουργήσει μόνο ο τουρισμός αλλά και οι συνωστισμοί, τόνισε ο κ. Τσακρής στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο και πολύ καλή διαχείριση της όλης κατάστασης και της εισόδου των τουριστών της χώρας μας. Το δικό μας πλάνο είναι πιο λεπτομερές από των άλλων χωρών, επεσήμανε.

Ο συνωστισμός είναι όμως κάτι που ανησυχεί αρκετά τους ειδικούς, καθώς μπορεί κάποιος να είναι φορέας του κορωνοϊού και στην περίπτωση που συγχρωτιστεί με πολύ κόσμο θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Ανησυχία για δεύτερο κύμα του ιού

Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα ακόμα και πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα, εξήγησε ο καθηγητής. «Όσο πιο μεγάλος συγχρωτισμός τόσο πιο εύκολη η μετάδοση», είπε.

Το καλοκαίρι λόγω θερμοκρασιών μπορεί να δημιουργήσει περισσότερους ασυμπτωματικούς, τόνισε ο κ. Τσακρής.

Αν υπάρχει εξάπλωση αρκετά μεγάλη σε μια συγκεκριμένη περιοχή, η κυβέρνηση μπορεί να καταφύγει σε τοπικά lockdown. Αν τηρούνται τα μέτρα δεν θα γυρίσουμε σε lockdown, ανέφερε.

«Να αναπτυχθεί η κοινωνική ευθύνη. Ο ιός σύντομα θα μας επισκεφτεί ξανά, πιο δυναμικός αν δεν προσέξουμε, προειδοποίησε και συμπλήρωσε πως είναι πολύ πιθανόν να ανακάμψει τον χειμώνα αλλά και να δούμε εστίες αναζωπύρωσης το καλοκαίρι, όπως είδαμε και στην Ξάνθη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την παραγωγή αποτελεσματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, ο κ. Τσακρής είπε πως ασφαλή αποτελέσματα θα έχουμε πιθανότατα μετά το δεύτερο κύμα του ιού.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κίνα: Νέα έξαρση του κορωνοϊού! Σε καραντίνα περιοχές στο Πεκίνο

Επόμενο άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar