Ξεκινάει η δημοπράτηση για τα νοσοκομεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Τον προσεχή Ιανουάριο αρχίζει η κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Γενικού Κομοτηνής και του Γενικού Σπάρτης, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τον προσεχή Ιανουάριο αρχίζει η κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Γενικού Κομοτηνής και του Γενικού Σπάρτης, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι εργασίες για τη δημιουργία των νέων νοσοκομείων συνεχίζονται εντατικά, η διαδικασία δημοπράτησης των έργων θα ξεκινήσει εντός της άνοιξης και ο στόχος είναι η ολοκλήρωση και η παράδοση των έργων στην ελληνική κοινωνία εντός του 2025. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των νοσοκομείων και τις κλινικές παροχές τους παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του ΙΣΝ, της ομάδας μελέτης και του υπουργείου Υγείας, σε τρεις διαδοχικές ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 2, 3 και 8 Μαρτίου σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη.

Τα νοσοκομεία σχεδιάζονται από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, σε ένα κοινό όραμα με το ΙΣΝ για τη δημιουργία νοσοκομείων που αποτελούν παγκόσμια πρωτοπορία, μέσω της ένταξης υψηλών περιβαλλοντικών προδιαγραφών και νέων τεχνολογιών. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΝ, «η ενσωμάτωση στοιχείων της φύσης και ανθρωποκεντρικών μοντέλων φροντίδας στη θεραπευτική εμπειρία των ασθενών έχει σκοπό να τα καταστήσει διεθνή σημεία αναφοράς στον τομέα των νοσοκομειακών υποδομών». Το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ και τα Γενικά Νοσοκομεία Κομοτηνής ΙΣΝ και Σπάρτης ΙΣΝ θα λειτουργήσουν με ιατροδιαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, σχεδιασμένα να είναι ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Ιδρυμα, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία τους θα ενσωματώσουν πράσινες αρχές βιωσιμότητας του προγράμματος LEED, ενώ παράλληλα οι νέες εγκαταστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της σύγχρονης ψηφιακής λειτουργίας των κλινικών υπηρεσιών, της βιώσιμης και αποδοτικής διαχείρισης και συντήρησης, καθώς και της διασύνδεσης των νοσοκομείων με συνεργαζόμενες μονάδες υγείας. Η δωρεά των τριών νοσοκομείων εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Υγεία», που χρηματοδοτείται από το ΙΣΝ με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Η «Πρωτοβουλία» περιλαμβάνει επίσης έργα ανακαίνισης και επέκτασης υποδομών σε υφιστάμενα νοσοκομεία της Αττικής, έργα προμήθειας εξειδικευμένου ιατρικού και τεχνικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.

Πηγή: kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ελληνικό: Ο δήμος κατασκευάζει ράμπες και χώρους υγιεινής για τα ΑμεΑ στα σχολεία

Επόμενο άρθρο

Δ. Αθηναίων: Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης και ειδικής εκγύμνασης για ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar