Υπεράνθρωπη ανοσία κατά όλων των κορωνοϊών

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Αντισώματα ικανά να καταπολεμήσουν και μη ανθρώπινους κορωνοϊούς ή νέες μεταλλάξεις που δεν υπάρχουν ακόμα

«Υπεράνθρωπη» ικανότητα αντίστασης στον κορωνοϊό εμφανίζει το ανοσοποιητικό σύστημα μερικών ατόμων που έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer ή  Moderna.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Ροκφέλερ με τη συμμετοχή της ιολόγου Θεοδώρας Χατζηιωάννου διαπίστωσαν ότι αυτή η «υπεράνθρωπη» ή «υβριδική» ανοσία που εμφανίζουν κάποιοι εξ αυτών μπορεί να παράγει αντισώματα ικανά να καταπολεμήσουν, όχι μόνο τα τρέχοντα στελέχη, αλλά και μη ανθρώπινους κορωνοϊούς ή νέες μεταλλάξεις που δεν υπάρχουν ακόμα.

Ένα για όλα

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εκπληκτική απόκριση στο εμβόλιο. Τα αντισώματα στο αίμα αυτών των ανθρώπων μπορούν να εξουδετερώσουν ακόμη και τον SARS-CoV-1, τον πρώτο κορωνοϊό που εμφανίστηκε πριν από 20 χρόνια. Αυτός ο ιός είναι πολύ, πολύ διαφορετικός από τον SARS-CoV-2» αναφέρει η Χατζηιωάννου στο NPR, προσθέτοντας ότι τα ευρήματα της έρευνας υπογραμμίζουν πόσο αποτελεσματικά μπορεί να είναι τα εμβόλια mRNA σε ασθενείς με πρότερη έκθεση στον SARS-CoV-2.

Η Χατζηιωάννου και οι συνάδελφοί της μελέτησαν 14 περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν νοσήσει το 2020 και εν συνεχεία εμβολιάστηκαν. Oπως υπογραμμίζουν, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν όλοι οι νοσήσαντες που στη συνέχεια εμβολιάστηκαν με mRNA θα αναπτύξουν τόσο εντυπωσιακή ανοσία, καθώς το δείγμα ήταν πολύ μικρό.
«Μελετήσαμε το φαινόμενο σε λιγοστούς ασθενείς, επειδή πρόκειται για μία εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη έρευνα. Είδαμε, όμως, το ίδιο πράγμα σε κάθε έναν από αυτούς» προσθέτει η Χατζηιωάννου.

Πηγή: newsbreak.gr

Προηγούμενο άρθρο

Θεσσαλονίκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών

Επόμενο άρθρο

Π.Ο.Υ. – Η μετάλλαξη «Δέλτα» άλλαξε τα δεδομένα – Τα εμβόλια από μόνα τους δεν θα τερματίσουν την πανδημία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar