ΑμεΑ: Επιπλέον 18 εκατ. ευρώ για τα vouchers σε δομές ΚΔΑΠ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το ποσό των 18.500.000 ευρώ αντιστοιχεί σε 3.000 vouchers.

Σε διάταξη που αφορά το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, προβλέπεται και η χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, συμπληρωματικά με τις λοιπές πηγές χρηματοδότησης, παροχών που απευθύνονται σε δικαιούχους ατόμων με αναπηρία και αφορούν την πρόσβαση σε δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, λόγω εξάντλησης των λοιπών πηγών χρηματοδότησης.

Στόχος είναι η ωφέλεια του συνόλου των συμπολιτών μας ΑμεΑ και οικογενειών με μέλη ΑμεΑ, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επωφελούνται του προγράμματος λαμβάνοντας στήριξη για την πρόσβαση σε δομές ΚΔΑΠΑμεΑ.

Η διάθεση του επιπλέον ποσού των 18.500.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επιβεβαιώνει την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για συμπερίληψη και ισότητα ευκαιριών. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 3.000 vouchers.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος: το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας χρηματοδοτεί ήδη συμπληρωματικά προς τις λοιπές πηγές χρηματοδότησης, ύψους 291.200.000 ευρώ, vouchers για την πρόσβαση του συνόλου των δικαιούχων σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

Πηγή: businessnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Μήπως, αναβάλλοντας την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο, βλάπτετε την όρασή σας;

Επόμενο άρθρο

Μιχαηλίδου: Κανένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη – Τι θα ισχύει για ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar