ΑμεΑ: ζητούν μέτρα στήριξης για την ενέργεια

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Με κινητοποίηση στις 15 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος  προειδοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), εάν δεν ληφθούν άμεσα και διακριτά μέτρα σχετικά με το ενεργειακό κόστος για τα άτομα με αναπηρία, καθώς και επιδότηση των ενεργειακών αναγκών των φορέων κοινωνικής φροντίδας και των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία.

Η συνομοσπονδία απέστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι απαράδεκτο που δεν έχει ληφθεί ακόμη διακριτή μέριμνα στις επιδοτήσεις των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με ειδική χαμηλή τιμή ρεύματος ανά κιλοβατώρα. Σημειώνεται μάλιστα, ότι πολλοί εξ αυτών κάνουν χρήση ενεργοβόρων συσκευών ή έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε θέρμανση, ψύξη κ.λπ.

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει επίσης το γεγονός ότι έχουν μείνει απροστάτευτοι από την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια οι φορείς κοινωνικής φροντίδας καθώς και οι κοινωνικοί φορείς, από τα Κέντρα Διημέρευσης ΑμεΑ και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης μέχρι την ΕΣΑμεΑ και τις οργανώσεις μέλη της. Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι η μέριμνα που θα ληφθεί θα πρέπει να είναι ίση ή και μεγαλύτερη από την αντίστοιχη μέριμνα που έχει αποφασισθεί σχετικά με τις επιχειρήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθρο

Έρευνα: Όσοι κοιμούνται καλά, έχουν μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό

Επόμενο άρθρο

Το συχνότερο σύμπτωμα που έχουν όσοι πάσχουν από Long Covid

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar