Ανέβηκαν στα 14 τα κρούσματα στο παράρτημα ΑμεΑ Ιωαννίνων

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Στα 14 έφτασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στο παράρτημα ΑμεΑ Ιωαννίνων, καθώς χθες Δευτέρα διαπιστώθηκε με μοριακό τεστ η θετικοποίηση δύο ακόμη εργαζόμενων.

Συστήθηκε περιορισμός των στενών επαφών τους και η διενέργεια συχνών τεστ αντιγόνων από όλους για την επόμενη εβδομάδα, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επαναληφθούν μοριακά τεστ στο σύνολο των εργαζόμενων και ωφελούμενων.

Όπως αναφερόταν χθες, πιθανότατα και νέα κρούσματα να προκύψουν στο παράρτημα ΑμεΑ Ιωαννίνων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς όλα δείχνουν πως η συρροή που εκδηλώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν στην αρχή της διασποράς της νόσου.

Αυτό αναδεικνύεται τουλάχιστον από τη θετικοποίηση δειγμάτων, που αρχικά ήταν αρνητικά στα τεστ. Μέχρι και την Κυριακή είχαν επιβεβαιωθεί δώδεκα κρούσματα, έντεκα σε ωφελούμενους και ένα σε εργαζόμενο της δομής.

«Οι εντατικοποιημένοι έλεγχοι, με επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ ωφελούμενων και εργαζόμενων του Παραρτήματος ΑμεΑ, έδειξαν ότι θετικοποιήθηκε μία εργαζόμενη μας και τρεις ακόμη ωφελούμενοι, στενές επαφές των υπολοίπων, σήμερα 3 Ιανουαρίου 2021.Οι υπόλοιποι ωφελούμενοι και εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι όλοι αρνητικοί. Η μόλυνση προφανέστατα είναι στην αρχή της.Έχουμε δρόμο μπροστά μας, θέλει από όλους υπομονή, ψυχραιμία και εφαρμογή των οδηγιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Κέντρου Μαρία Τσολάκη.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι όλες οι στενές επαφές των εργαζομένων του παραρτήματος, τις επόμενες ημέρες, οφείλουν να διενεργούν testrapid στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατά τις πρωινές ώρες, και να δηλώνουν ό,τι αφορά το Παράρτημα ΑμεΑ «Νεομάρτυς Γεώργιος».

«Με προσωπική υπευθυνότητα και πιστή τήρηση των μέτρων θα αποφύγουμε τη διασπορά», σημειώνει, καθώς είναι πιθανό από μία μεγάλη δομή, με 100 υπαλλήλους και 70 ωφελούμενους συνολικά, να ακολουθήσει διασπορά στην κοινότητα.

Η ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη δομή είναι ότι ο περιορισμός της διασποράς μεταξύ των ωφελούμενων είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς δεν είναι δεδομένη η δυνατότητα τήρησης των ατομικών μέτρων προστασίας, όπως η χρήση της μάσκας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο ιός μεταξύ των ωφελούμενων, η πλειονότητα των οποίων δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα.Ωστόσο, βρίσκονται υπό παρακολούθηση στις Μονάδες Λοιμωδών, με το Κέντρο να έχει στενή συνεργασία με τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Παράλληλα με την παρακολούθηση της υγείας όλων και την ιχνηλάτηση των επαφών τους, αναζητείται ακόμη και ο «ασθενής 0», η πηγή δηλαδή του ιού, με δεδομένο πως στο ίδρυμα τηρούνταν αυστηρά πρωτόκολλα εδώ και μήνες.Πιο πιθανό σενάριο είναι να μεταδόθηκε ο ιός μέσω κάποιου εργαζόμενου, ασυμπτωματικού, παρά τα τακτικά τεστ στα οποία υποβάλλονταν και τα οποία ήταν αρνητικά.Ο πρώτος ασθενής που επιβεβαιώθηκε εξάλλου, λίγες ημέρες πριν είχε αρνητικό αποτέλεσμα σε rapidtest.

Από την άλλη πλευρά, η εργαζόμενη που θετικοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες, ήταν πολύ κοντά στους ωφελούμενους όλες αυτές τις ημέρες και αποτελεί στενή επαφή τους.

Προηγούμενο άρθρο

Ρέθυμνο: Παράδοση τάμπλετ και ατομικών ειδών σε ηλικιωμένους και ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Σπάνιο σύμπτωμα στα χείλη είναι ένδειξη για σοβαρή COVID-19

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar