Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό: «Είμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Υπάρχει επικινδυνότητα γι’ αυτό είμαστε σε εγρήγορση και λαμβάνουμε τα αντίστοιχα μέτρα», διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ μετά την έξαρση του κοροναϊού.

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά την έξαρση του φονικού κοροναϊού παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται χώρα χαμηλότερου κινδύνου επειδή δεν συνδέεται με απευθείας πτήσεις με την περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας από την οποία ξεκίνησε ο ιός.

«Υπάρχει επικινδυνότητα γι’ αυτό είμαστε σε εγρήγορση και λαμβάνουμε τα αντίστοιχα μέτρα. Το θετικό είναι ότι με το Βουχάν στη νοτιοδυτική Κίνα εμείς δεν έχουμε απευθείας πτήση» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έρθει κρούσμα με connection flight. Θεωρούμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου σε σχέση με χώρες που έχουν απευθείας πτήση» πρόσθεσε.

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι «το εμβόλιο για τη γρίπη δεν καλύπτει τον κοροναϊό» για τον οποίο εξήγησε ότι κάνει λοίμωξη του αναπανευστικού που μπορεί να οδηγήσει και σε πνευμνονία και ονομάστηκε έτσι επειδή στο μικροσκόπιο ο ιός θυμίζει κορόνα.

Ωστόσο ο κ. Παναγιωτακόπουλος εμφανίστηκε ανήσυχος για το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες επίκειται η κινεζική πρωτοχρονιά και υπάρχει κόσμος που θέλει να πάει στην Κίνα συστήνοντας να αποφεύγεται το Βουχάν.

Πηγή: protothema.gr, attikanea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Tάβλι για άτομα με προβλήματα όρασης, έφτιαξαν μαθητές λυκείου στην Κύπρο

Επόμενο άρθρο

Αναβαθμίζονται τα νοσοκομεία με χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar