Χανιά | Μαθητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής μπήκαν στην θέση των ΑμΕΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, μαθητές και καθηγητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης περπάτησαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων μπαίνοντας στη θέση ενός ατόμου με αναπηρίες.

Οι μαθητές, είτε καθήμενοι σε αναπηρικά αμαξίδια, είτε έχοντας δεμένα τα μάτια και κρατώντας λευκό μπαστούνι περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης με τη βοήθεια του κου Μανόλη Σπανουδάκη, εκπροσώπου της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της σχολής: «η παιδαγωγική αυτή δράση, συνάδει απόλυτα, με το παιδαγωγικό πνεύμα του σχολείου μας, καθώς, ακολουθεί την επιστημολογική αντίληψη για την ολιστική προσέγγιση της γνώσης και το πλαίσιο της εποικοδομητικής διάστασης και της κοινωνικοπολιτισμικής αλληλεπίδρασης στη διαδικασία της μάθησης.

Βασικός στόχος μας, είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και ουσιαστικής επικοινωνίας και να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες των ανθρώπων με αναπηρίες, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση και να καλλιεργηθεί ο σεβασμός.

Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε σχέσεις αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης και να προωθήσουμε την αναγκαιότητα μιας άλλης προσέγγισης που θα μας οδηγήσει σε συμπεριφορές αντιρατσιστικές, δημοκρατικές και ανθρωπιστικές. Η ανάπτυξη της δημιουργικής παράλληλα με την κριτική σκέψη θεωρείται αφενός απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, συνειδητοποιημένων και χειραφετημένων, και αφετέρου αναγκαία ικανότητα για την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία των σύγχρονων κοινωνιών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον 21ο αιώνα.»   

Πηγή: zarpanews.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΔιαβαΖΩ: Συγκεντρώνουμε βιβλία για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων (13/12)

Επόμενο άρθρο

Στο Προεδρικό αθλητές με αναπηρία – Παυλόπουλος: «Αποτελείτε παράδειγμα για όλους»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar