Χαράλαμπος Γώγος για κορωνοϊό: Είμαστε πολύ κοντά στην κόκκινη γραμμή- Δεν φτάνει μόνο η μάσκα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Γώγος για κορωνοϊό: Είμαστε πολύ κοντά στην κόκκινη γραμμή

Ο λοιμωξιολόγος Χ. Γώγος επισημαίνει η εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνη φάση και συνιστά να μην επαναπαυόμαστε στη χρήση της μάσκας.

Σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις μπορεί να οδηγηθεί η εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, αν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν συστηματικά τα μέτρα, εκτίμησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα θυμίζει τα επίπεδα των κρουσμάτων του Μαρτίου. Επεσήμανε ωστόσο ότι πλέον γίνονται και τριπλάσια τεστ για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γώγος ανέφερε: “Αν το δούμε δυναμικά, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και μπορούν να οδηγήσουν και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις αν δεν πάρουμε εγκαίρως τα μέτρα μας. Αν το δούμε ποιοτικά, μεγάλος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από τα clusters, δηλαδή συσσωρεύσεις κόσμου, όπου μεταδίδεται πολύ γρήγορα ο ιός. Όλα αυτά έχουν αρχίσει και δημιουργούν τις “κόκκινες” γραμμές.”

Γώγος: Είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια πραγματικά επικίνδυνη φάση

Είμαστε σε μια φάση μεγάλης έξαρσης. Είμαστε στο προηγούμενο κύμα ακόμα που ανεβοκατεβαίνει. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια πραγματικά επικίνδυνη φάση, η οποία πρέπει να ελεγχθεί, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις.”, επεσήμανε και σημείωσε ότι το μέτρο της μάσκας δεν είναι αρκετό: “Πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το δεδομένο των αποστάσεων. Αν κρατήσουμε την απόσταση ελαττώνεται κατά πολύ η δυνατότητα μετάδοσης του ιού. Μην επαναπαυόμαστε στη χρήση της μάσκας. Αν τηρήσουμε τα μέτρα είναι ένα είδος πιο “αθώου” lockdown, χωρίς να κάνουμε lockdown. Είναι σα να κλεινόμαστε σπίτια μας.”.

Ανησυχεί η χαλάρωση των μέτρων από τους νέους – Μάσκες στα σχολεία

Ο κ. Γώγος, ανέφερε ότι τον προβληματίζει η χαλάρωση των νέων. “Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή στην πανδημία ότι είναι κεντρικός μοχλός στη διαχείριση. Έρχεται ο χειμώνας. Ο,τιδήποτε συμβεί αυτή τη στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας.”

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, ο κ. Γώγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες στους μαθητές και να λειτουργούν με δύο τμήματα και αραίωση των τάξεων.

Πηγή: newsitamea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Έπεσε στα 45 έτη η μέση ηλικία των κρουσμάτων

Επόμενο άρθρο

ΟΔΙΚ – Τοίχος Αναρρίχησης ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar