Χοληστερίνη: Αυτά είναι τα πέντε χειρότερα κρέατα για την υγεία μας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη είναι λιπαρή στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, καθώς και στο πλάσμα του αίματος όλων των ζώων.

Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην καρδιοπάθεια, η οποία παραμένει η νούμερο ένα κύρια αιτία θανάτου.

Η χοληστερόλη, μαζί με την πλάκα και άλλες λιπώδεις εναποθέσεις, στο εσωτερικό των αρτηριακών τοιχωμάτων της καρδιάς, μπορεί να συσσωρευτεί μέχρι το σημείο να προκαλέσει θρόμβους αίματος.

Αυτοί οι θρόμβοι αίματος μπορεί να επιδεινωθούν και να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή, ενώ θρόμβοι αίματος στον εγκέφαλο ή που οδηγούν στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο . Αυτό είναι ανησυχητικό.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορούν να προληφθούν και να ελεγχθούν μέσω μιας υγιεινής διατροφής, άσκησης, αποφυγής του καπνίσματος, περιορισμού της πρόσληψης αλκοόλ και διαχείρισης βάρους .

Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και αυξάνουν τη χοληστερίνη. Γι αυτό, πρέπει να αποφεύγετε να τις καταναλώνετε σε τακτική βάση.

Δείτε την λίστα με τα κρέατα εδώ

Πηγή: pelop.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις υποψήφιων καταρτιζόμενων στη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών

Επόμενο άρθρο

1η θέση για τον Μ. Στεφανουδάκη στην ημερίδα στίβου ΑμεΑ “Ελπίδα 2023”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar