Χρυσό βραβείο για το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στα Education Leaders Awards 2022, με τίτλο υποψηφιότητας «Από την Κατάρτιση στην Πρακτική ‘Ασκηση», στην κατηγορία «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες & Ειδικά Σχολεία»

Το Χρυσό Βραβείο απέσπασε το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΚ) ΑμεΑ Θεσσαλονίκης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το οποίο συμμετείχε στα Education Leaders Awards 2022, με τίτλο υποψηφιότητας «Από την Κατάρτιση στην Πρακτική ‘Ασκηση», στην κατηγορία «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες & Ειδικά Σχολεία».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, ο συγκεκριμένος θεσμός αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές στην εκπαίδευση, αλλά και το εξαιρετικό έργο εκπαιδευτικών από κάθε βαθμίδα και περιοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας μας.

Τις υποψηφιότητες στα Education Leaders Awards αξιολογεί κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς, εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους εκπαιδευτικών φορέων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υποψηφιότητα του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ, στο οποίο σπουδάζουν 177 έφηβοι και νέοι με αναπηρία, από 15 έως 26 ετών, στηρίχθηκε στην προσπάθεια που γίνεται, για να καλυφθεί το κενό που εντοπίζεται μεταξύ της αποφοίτησης των σπουδαστών με αναπηρία και της μετάβασής τους στην αγορά εργασίας.

Για τον σκοπό αυτό, λειτουργούν τα Κέντρα Προστατευόμενης Εργασίας (ΚΕΠΕ), στα οποία εντάσσονται όλοι ανεξαιρέτως οι σπουδαστές, μετά την αποφοίτησή τους από το ΕΚΕΚ, προκειμένου να αναπτύξουν τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες και την επαγγελματική συνείδηση τόσο εντός της σχολής, όσο και σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Πηγή: makthes.gr

Προηγούμενο άρθρο

Δημοπρατείται η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής (WC) για ΑμεΑ σε 30 σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων

Επόμενο άρθρο

Πρόσληψη ψυχολόγου από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar