Εντάχθηκε το πρώτο έργο της Περιφέρειας Κρήτης στο νέο ΕΣΠΑ – Αφορά βρέφη, νήπια και παιδιά καθώς και ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Αφορά βρέφη, νήπια και παιδιά για να έχουν ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής καθώς και ΑμεΑ για υπηρεσίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων απασχόλησης

Εντάχθηκε το πρώτο έργο της Περιφέρειας Κρήτης στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 με συνολικό κόστος 23 εκ. ευρώ. Το έργο αφορά βρέφη, νήπια και παιδιά για να έχουν ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής καθώς και ΑμεΑ για υπηρεσίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων απασχόλησης και υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτη Σταύρο Αρναουτάκη.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ+ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους και υλοποιείται στο πλαίσιο της Πολιτικής «Εγγύηση για το Παιδί» (Child Guarantee), κι έχει ως στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση των βρεφών, νηπίων και παιδιών και ιδίως των βρεφών, νηπίων και παιδιών σε ανάγκη, σε ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής και εκπαίδευσης στην προσχολική και σχολική ηλικία καθώς και την πρόσβαση παιδιών και ΑμεΑ σε υπηρεσίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων απασχόλησης.

Καλύπτει τον ετήσιο κύκλο 2022-2023, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως την 31η Ιουλίου του 2023.  Υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ και αφορά στο σύνολο της επικράτειας της Κρήτης. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 22.932.706,89 ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει το έργο με 7.817.428,65 ευρώ ενώ15.115.278,24 ευρώ θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους.

Το νέο έργο με το οποίο αρχίζει η διαδικασία ένταξης νέων έργων στο Πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ 2021-2027 έχει τον τίτλο: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στην Κρήτη για το σχολικό έτος 2022-2023».

Το έργο με την υλοποίησή του εστιάζει στην παροχή φροντίδας παιδιών βρεφικής ηλικίας και προσχολικής ηλικίας έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Στην παροχή φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιών με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών σε αντίστοιχες δομές φροντίδας (Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας).

Ακόμα, στην παροχή δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας από 5 έως 12 ετών και παιδιών της ίδιας ηλικίας με ελαφράς μορφής κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και στην παροχή φροντίδας παιδιών, εφήβων και ατόμων με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ.), σε αντίστοιχες δομές φροντίδας (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ.).

Πηγή: maleviziotis.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ξεκινά η Ημιαυτόνομη Διαβίωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Επόμενο άρθρο

Διαβήτης: Ενδοσκοπική επέμβαση καταργεί φάρμακα & ενέσεις ινσουλίνης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar