ΔΕΗ: Πακέτο μέτρων και νέο τιμολόγιο με έκπτωση 100 ευρώ για τους πελάτες της

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Δωρεάν πάγιο, εκπτωτικά τιμολόγια και νέο ωράριο εξυπηρέτησης ανακοινώθηκαν την τελευταία εβδομάδα από τη ΔΕΗ.

Ένα πακέτο μέτρων προφορών και υπηρεσιών που θα ανακουφίσουν τους πελάτες της έχει παρουσιάσει την τελευταία εβδομάδα η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ορισμένες εκπτώσεις που θα ανακουφίσουν οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους  καταναλωτές, καθώς πολλοί εξ αυτών είδαν μειώσεις στα εισοδήματά τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ένα νέο τιμολόγιο με σταθερή χρέωση, χωρίς κλιμάκια κατανάλωσηςκαι ρήτρες αναπροσαρμογής. 

Από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του 2020 η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα για τους πελάτες της:

  • Δωρεάν πάγιο για όλους,
  • Επιπλέον Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες,
  • Έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh,
  • Διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Στάσσης ανακοίνωσε ότι η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνεται δωρεάν σε ένα νέο νούμερο το 800-900-1000. Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

Το νέο οικιακό τιμολόγιο με έκπτωση 100 ευρώ

Η ΔΕΗ, εκτός των παραπάνω μέτρων που ισχύουν για τους πελάτες της παρουσίασε ένα νέο οικιακό τιμολόγιο το οποίο έρχεται με σταθερή χρέωση, χωρίς κλιμάκια κατανάλωσης και ρήτρες αναπροσαρμογής, το οποίο ονομάζεται «myHomeEnter». Το νέο πρόγραμμα 24μηνης διάρκειας διατίθεται με έκπτωση 100 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό, για όσες συμβάσεις υπογραφούν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το νέο  οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ προβλέπει: 

  • Χαμηλότερη χρέωση ενέργειας σε σχέση με τα ισχύοντα τιμολόγια και χαμηλό πάγιο (χρέωση ενέργειας 0,105 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,07897 ευρώ ανά κιλοβατώρα για το νυχτερινό με πάγιο 1,5 ευρώ το μήνα).
  • Έκπτωση συνέπειας και επιπλέον 2% έκπτωση για εξόφληση με πάγια εντολή.
  • 100 ευρώ έκπτωση στον πρώτο λογαριασμό, για νέους και υφιστάμενους πελάτες που θα επιλέξουν μηνιαίο ηλεκτρονικό λογαριασμό και για αιτήσεις που θα υποβληθούν ως τις 30 Νοεμβρίου. Η έκπτωση των 100 ευρώ εφαρμόζεται στον 1ο λογαριασμό. Αν η έκπτωση δεν εξαντληθεί στον 1ο λογαριασμό, θα πιστωθεί σε επόμενους.

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story 

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της ΔΕΗ και τόνισε ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού μετατρέπεται «από μία δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μία σύγχρονη ενεργειακή δύναμη» και την χαρακτήρισε ως «υποδειγματικό success story».

«Η ΔΕΗ, μετατρέπεται με γοργά βήματα σε μία δυναμική, ανταγωνιστική εταιρεία με ανανεωμένο, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό. Αλλά μία δημόσια επιχείρηση που, αυξάνοντας τον πλούτο της, αυξάνει ταυτόχρονα λόγω της στρατηγικής της σημασίας και τον εθνικό πλούτο», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας πως «μέσα σε 14 μήνες, η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση, βρέθηκε από το χείλος της χρεοκοπίας στη λειτουργική κερδοφορία».

«Τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία κληθήκαμε να πάρουμε μαζί με τον Υπουργό, ουσιαστικά λίγες εβδομάδες αφότου αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, έσωσαν την εταιρία από την κατάρρευση. Αλλά και οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες την απελευθέρωσαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και από τα κύματα των αλλεπάλληλων προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων.

«Αποδείξαμε έτσι κάτι πολύ σημαντικό, ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο. Και ότι ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης. Θυμίζω ότι στη ΔΕΗ το ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να κατέχει το 51%. Μπορεί, λοιπόν, μια δημόσια επιχείρηση να εκσυγχρονιστεί και να γίνει απολύτως ανταγωνιστική, αρκεί να υπάρχει σχέδιο, αποφασιστικότητα, διαδικασίες. Και, πρώτα και πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι που θα υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός.

«Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά πορεία της. Με έναν τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΚωστής Χατζηδάκης.

Προηγούμενο άρθρο

Στο Τυμπάκι και φέτος ο Διεθνής Ποδηλατικός αγώνας ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Πόσο εύκολο είναι να κολλήσει κανείς κορωνοϊό από επιφάνειες όπως πόμολα ή διακόπτες;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar