«Δίκτυο» και TAP παρέδωσαν τρία οχήματα σε συλλόγους που στηρίζουν ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Σε Δράμα, Έδεσσα και Ωραιόκαστρο οι ωφελούμενοι

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (σ.σ. TAP AG) υλοποίησε ακόμη μία πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επενδύσεων που υλοποιεί στη βόρεια Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής. 

Πρόκειται για την προμήθεια και παράδοση τριών ειδικών οχημάτων σε συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη και φροντίδα Ατόμων με Αναπηρία.

Η πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής». Η προσφορά του ΤΑΡ ανήλθε στις €270.000, ποσό που προστίθεται στις €600.000 περίπου που έχει ήδη διαθέσει για την ενίσχυση του έργου διαφόρων φιλανθρωπικών οργανισμών και ΜΚΟ.

Τα τρία λεωφορεία τύπου mini-bus, πλήρως εξοπλισμένα για την ασφαλή μετακίνηση και μεταφορά ΑμεΑ, παραδόθηκαν από τον ΤΑΡ:

  • στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Δράμας «Άγιος Σάββας»
  • στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντας» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας, και
  • στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα» στο Ωραιόκαστρο.

Οι σύλλογοι αυτοί παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, κατάρτισης ή δημιουργικής απασχόλησης σε περισσότερα από 500 άτομα – παιδιά και ενηλίκους. Και για περίπου 130 άτομα απαιτείται ασφαλής, καθημερινή μετακίνηση, με κατάλληλα εξοπλισμένα οχήματα, δεδομένου ότι οι δομές συχνά εξυπηρετούν αρκετά εκτεταμένες, γεωγραφικά, περιοχές.

Εκπρόσωποι των τριών οργανισμών ευχαρίστησαν τον ΤΑΡ και το “Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής” για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για την αλληλεγγύη και στήριξή τους προς τα ΑμεΑ, και για τη συμβολή τους στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Από πλευράς ΤΑΡ, η διευθύντρια του προγράμματος Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επενδύσεων για την Ελλάδα, Βασιλική Σωτηροπούλου, τόνισε το υψηλό αίσθημα προσφοράς προς τις τοπικές κοινότητες που γειτονεύουν με τον αγωγό ΤΑΡ – και ειδικότερα τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως τα ΑμεΑ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, Νικόλαος Πέντζος, επισήμανε ότι το σύνολο των πρωτοβουλιών που έχουν υλοποιηθεί με τη συνεργασία του ΤΑΡ στο βορειοελλαδικό τόξο εκπληρώνουν την κοινωνική αποστολή του Δικτύου για προσφορά βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη – και κυρίως τα παιδιά.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Δικτύου, «Προσφέρω στην Κοινωνία».

Προηγούμενο άρθρο

Μητσοτάκης: Μείωση λογαριασμού για νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην κακοκαιρία και υπογειοποίηση καλωδίων

Επόμενο άρθρο

Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα τα ΑμεΑ, ζητούν οι Σύλλογοί τους στην Κέρκυρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar