Δήμος Αθηναίων: Πρόσκληση συμμετοχής στη Δράση Κατάρτισης Ανέργων για εξυπηρέτηση ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόσκληση συμμετοχής στη Δράση «Κατάρτιση ανέργων στην εξυπηρέτηση-συνδιαλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» που πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία  με οργανώσεις  ΑμεΑ και χρόνια πασχόντων.

Το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών αναμένεται να συνεργαστούν με τον Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΤΑ ΑΕ στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net» και καλούν άνεργους, διαμένοντες στο Δήμο της Αθήνας, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη Δράση «Κατάρτιση ανέργων στην εξυπηρέτηση-συνδιαλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις».

Οι συμμετέχοντες (25 άτομα) θα συμμετέχουν σε μια ολοκληρωμένη δράση επιμόρφωσης και κατάρτισης, διάρκειας συνολικά 122 εκπαιδευτικών ωρών σε:

· θεωρητική και βιωματική επιμόρφωση σε θέματα εξυπηρέτησης και επικοινωνίας με Άτομα με αναπηρία (Άτομα με κινητική αναπηρία, Άτομα με κώφωση/ βαρηκοΐα, Άτομα με νοητική/ γνωστική/ αναπτυξιακή/ ψυχική αναπηρία και λοιπές αναπηρίες/ χρόνιες παθήσεις, Άτομα με οπτική αναπηρία)

· πιστοποιημένη κατάρτιση στη γραφή και ανάγνωση της Braille

· πιστοποιημένη κατάρτιση στον χειρισμό των βασικών εργαλείων ψηφιακού περιβάλλοντος γραφείου (Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Υπηρεσίες Διαδικτύου/Ηλεκτρονική Αλληλογραφία)

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, να διαμένουν στο Δήμο Αθηναίων, να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον Λυκείου και ηλικίας 18-60 ετών. Προτεραιότητα θα δοθεί στους υποψηφίους χαμηλών εισοδημάτων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους/ες έως την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17.00.

Περισσότερες πληροφορίες https://is.gd/hivqHt

Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.

Πηγή: athina984.gr

Προηγούμενο άρθρο

Υποστηριζόμενη εργασία για ΑμεΑ – Θεσμοθέτηση ρυθμιστικού πλαισίου

Επόμενο άρθρο

Φάρμακα: Τι αλλάζει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Το σχέδιο του υπ. Υγείας και οι πιέσεις των Ιατρικών Συλλόγων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar