Ένθετο Προσβασιμότητα: Πρωτοποριακή εφαρμογή για εντοπισμό ΑμεΑ σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην Πάτρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα λειτουργεί μια πρωτοποριακή πλατφόρμα – εφαρμογή που σχεδίασε το Πανεπιστήμιο της πόλης για τη χαρτογράφηση των ατόμων με αναπηρία. Η καταγραφή των ατόμων αυτών αλλά και του είδους της αναπηρίας τους, βοηθά τις υπηρεσίες του Δήμου όχι μόνο στο να τα εντοπίσουν έγκαιρα και να τα βοηθήσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή φυσικών καταστροφών αλλά και στο να εφαρμόσουν πολιτικές φιλικές προς αυτά. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για την ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS: 

Κοζάνη: Ηχητικοί σηματοδότες για άτομα με οπτική αναπηρία 
«Έξυπνα» ηχητικά φανάρια διαθέτει πλέον η Κοζάνη, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία στο κέντρο της πόλης.

Μετακίνηση… μετ’ εμποδίων

Με την κάμερα της ΕΡΤ, ο Μιχάλης Αρβανίτης ακολούθησε τη Τζουλιάνα Μπούσι και τον Γιάννη Κωστάκη σε μια σύντομη βόλτα για να διαπιστώσει πόσο εύκολο είναι να μετακινηθούν στην πόλη. Η Τζουλιάνα με σκύλο οδηγό και ο Γιάννης με αναπηρικό αμαξίδιο. Δρόμοι γεμάτοι εμπόδια, οχήματα παράνομα παρκαρισμένα δυσκολεύουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία στο να βγουν έξω και ζήσουν ισότιμα.

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Γεμίζουν με ασθενείς Covid τα νοσοκομεία – Πόσοι νοσηλεύονται ανά περιοχή

Επόμενο άρθρο

Η εξομολόγηση μητέρας παιδιού με αυτισμό: «Κατέστρεψε την ζωή μου, αλλά έμαθα ότι η αγάπη μου μπορεί να σταθεί δίπλα στην απογοήτευση»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar