Επιδημία πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού: Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε όλη τη χώρα – Τσουχτερά πρόστιμα και κυρώσεις

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Μπαράζ ελέγχων σε εμβολιαστικά κέντα και κέντρα υγείας της περιφέρειας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας με τη διοικητική υπάλληλο που παραδέχθηκε πως χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, συνολικά είχε κάνει εικονικούς εμβολιασμούς σε 34 άτομα, συγγενείς και φίλους της – όπως όλα δείχνουν, δεν είναι το μόνο.

Τις τελευταίες ώρες οι καταγγελίες για περιστατικά έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών, όχι μόνο σε πολίτες που ήθελαν το πιστοποιητικό χωρίς να εμβολιαστούν, αλλά και σε υγειονομικούς για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας, παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και όπως λένε οι πληροφορίες, θα έρθουν στο φως και άλλα στοιχεία.

Τα περιστατικά δεν αφορούν μόνο πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού, αλλά και πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και αρνητικών εργαστηριακών τεστ.

Είναι μάλιστα τέτοιες οι διαστάσεις της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά, που η διερεύνηση της, καθώς και οι προεκτάσεις της, έχουν ανατεθεί στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Δυστυχώς, προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί και περιπτώσεις από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ενημέρωσα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ να κάνει την ΕΔΕ και παράλληλα να αναστείλει τα καθήκοντά τους, διότι χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι ώστε να μην τεθούν σε αναστολή και αυτό έχει σχέση και με την τροπολογία.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι ξεκάθαροι. Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και είναι σεβαστή η επιθυμία τους, επειδή είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής χθες.

Από την Καρδίτσα και την Κοζάνη μέχρι την Ικαρία

Οι αρχές εξετάζουν σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια το ενδεχόμενο εμπλοκής και νοσηλεύτριας του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης στα άτομα που φέρονται να έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και πιο συγκεκριμένα μιας αρνήτριας νοσηλεύτριας που φέρεται να έχει εμβολιαστεί και εκείνη εικονικά στο κέντρο της Καρδίτσας.

Φαίνεται μάλιστα στο εν λόγω νοσοκομείο να ερευνώνται ακόμη δύο περιστατικά υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας. Στο νοσοκομείο γίνεται εξονυχιστική έρευνα από τη διοίκηση.

Και στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη εξετάζονται τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, με τη μία μάλιστα να αφορά την αδερφή της γυναίκας από την Καρδίτσα.

Καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς υπάρχει και στην Ικαρία, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου του νησιού, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

Όπως λένε οι πληροφορίες, γίνεται μπαράζ ελέγχων σε εμβολιαστικά κέντα και κέντρα υγείας της περιφέρειας, για να διαπιστωθεί εάν έχει περισσέψει κάποια δόση ή αν καταγράφηκε υψηλότερος αριθμός εμβολιασμών από τα συνηθισμένα ραντεβού.

Πλαστά τεστ στη Σαντορίνη

Γιατρός του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου, αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00. Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.

Τσουχτερές κυρώσεις

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας αυστηροποιεί το πλαίσιο με ποινικές και οι πειθαρχικές κυρώσεις για τα πλαστά περιστατικά.

«Το διοικητικό πρόστιμο είναι πρώτα απ’ όλα για αυτόν, ο οποίος πάει να ζητήσει να λάβει το πιστοποιητικό ή έχει δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει. Διότι να γνωρίζουν ότι και αυτό το ελέγχουμε τώρα. Και όσοι τυχόν έχουν δηλώσει ψευδή νόσηση και υπάρχει ύποπτο περιστατικό θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αληθής η δήλωσή τους. Υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πράξη. Δεν δεχόμαστε κανένας να πάει να δυναμιτίσει το πρόγραμμα και να βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μαζί με ασθενείς ή με ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι και θέλουν να προστατεύονται», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Οι λοιμώξεις που αυξάνουν τον κίνδυνο νόσου – Η επικίνδυνη ηλικία

Επόμενο άρθρο

Η «ναυαρχίδα» του τουρισμού εστιάζει στην εξυπηρέτηση των ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar