Αισιόδοξος ο Τσιόδρας για το εμβόλιο: Τον Οκτώβριο τα αποτελέσματα – Κυκλοφορούν πολλά fake news

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

“Μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το εμβόλιο”, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Μάλιστα ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως “θα ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα”. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως το 2021 -σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της Επιτρόπου Υγείας της Ε.Ε-., θα γίνει η προμήθεια 2 δις δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό που θα απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Είμαι αισιόδοξος για τα εμβόλια, διότι έχουν δείξει ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι πόσο θα διαρκούν” υπογράμμισε.

“Αρκεί το εμβόλιο να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ακόμη κι αν πρέπει να το κάνουμε μία φορά το χρόνο όπως αυτό της γρίπης”, όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε. Επιπλέον ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να δει “το εμβόλιο ως αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης”, τονίζοντας ότι ήδη κυκλοφορούν πολλά σχετικά fake news ανά τον κόσμο.

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σημείωσε ότι το 27% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τον Αύγουστο ήταν ασυμτωματικοί και το 27% ανέφεραν πως είχαν έρθει σε στενή επαφή με ασθενή.

Σημείωσε ότι απασχολεί τους ειδικούς η επιδημία σε κλειστές δομές, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο σημειώθηκαν 137 κρούσματα. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για δυναμική διασπορά του ιού. Παράλληλα, επέστησε την προσοχή, σε περαιτέρω προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε ασθενείς covid-19, φέρνοντας ως παράδειγμα οδηγίες Ιταλών επιστημών για συστηματική παρακολούθηση για καρδιακά προβλήματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στη χρήση μάσκας, σημειώνοντας ότι λειτουργεί υποστηρικτικά στα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνονται και τάχθηκε υπέρ της χρήσης της ως ένα “ατομικό lockdown” με το οποίο προστατεύουμε τον εαυτό μας.

εμβόλιο

Πηγή: newsitamea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Το λάθος που κάνουμε και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση

Επόμενο άρθρο

Τρία αμαξίδια για ΑμεΑ προσέφερε στην Περιφέρεια η Κοιν.Σ.Επ “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar