Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα οφέλη και η διαφορά ανάμεσα στο λεμόνι και το λάιμ;

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Παρ’όλο που τα λεμόνια και τα λάιμ ανήκουν στην ίδια οικογένεια και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, πρόκειται για δύο διαφορετικά εσπεριδοειδή. Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά;

Έχουν πάνω κάτω την ίδια γεύση, εμφάνιση και σχήμα, αλλά διαφορετικές ιδιότητες που συχνά παραλείπουμε.

Τα λεμόνια συνήθως είναι πιο μεγάλα από τα λάιμ και πολύ πιο ξινά. Επίσης, έχουν οβάλ σχήμα, ενώ τα λάιμ είναι στρόγγυλα. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι ότι είναι και τα δύο πλούσια σε βιταμίνη C. Ωστόσο, ένα λάιμ περιέχει 29mg. βιταμίνης C, ενώ ένα λεμόνι 53 mg.

Από την άλλη, τα λάιμ προσφέρουν πολλή βιταμίνη Α, αλλά τα λεμόνια παρέχουν μπόλικο κάλιο και φολικό οξύ. Και τα δύο φρούτα είναι ευεργετικά για την υγεία και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιπλέον, παρ’όλο που έχουν και τα δύο όξινη γεύση, στην ουσία είναι πολύ αλκαλικά και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Επομένως, μπορούν να θεραπεύσουν την γρίπη, το κρύωμα και πολλά είδη φλεγμονών, αλλά και τον διαβήτη. Αυτό που τα κάνει τόσο δραστικά κατά του καρκίνου είναι η περιεκτικότητα τους σε λεμονοειδή (τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, [τα οποία ονομάζονται limonoids -λεμονοειδή-, περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης]. Προκαλεί πολλές θετικές αλλαγές στο σώμα, όπως απώλεια βάρους και ενίσχυση του μεταβολισμού.

Είναι γεγονός ότι και τα δύο φρούτα είναι πολύ καλά για την υγεία και σας συνιστούμε να τα καταναλώνετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Προηγούμενο άρθρο

Βαρδακαστάνης για μέρισμα: Περιοριστικό το ηλικιακό όριο για τα ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Το 57% των Ελλήνων οδηγών μιλάει στο κινητό ενώ είναι στο τιμόνι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar