Φίλιππος Βαρδακαστάνης: Τα ΑμεΑ δεν είναι σακάτηδες ούτε άχρηστοι

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Αφού ευχηθώ καλή χρονιά στους Ζακυνθινούς και στα μέλη μας, τονίζω πως είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα με την προσβασιμότητα στην πόλη της Ζακύνθου. Αν οι Αρχές, οι επιχειρηματίες και γενικότερα οι πολίτες δεν σταματήσουν να μας βλέπουν σαν άχρηστους και σαν σακάτηδες, τότε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο.

Το άρθρο 21 του Συντάγματος αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά τα δικαιώματα που έχουν τα ΑμεΑ. Κάθε καλοκαίρι δεχόμαστε τουλάχιστον 20 καταγγελίες από αλλοδαπούς για την έλλειψη sea track στις παραλίες. Γινόμαστε ρεζίλι και στο εξωτερικό! Η αναπηρία δεν είναι αρρώστια, αλλά διαφορετικότητα. Δεν υπάρχει πρόσβαση στα δημόσια κτήρια του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ, της ΔΕΗ, της Εφορίας και ούτω καθ’ εξής. Παράλληλα, δεν υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες και παιδικές χαρές για ΑμεΑ.

Πρόσφατα επισκεφθήκαμε σχολεία του νησιού μας και τους μιλήσαμε για διάφορα θέματα, όπως είναι η δωρεά οργάνων και η αιμοδοσία.

Μετά από δωρεά της Αγγελικής Γιακουμέλου, του Γιάννη Γριμάνη, του Δημήτρη Σούρμπη και του Γιάννη Σούρμπη, διαθέτουμε ένα σύγχρονο αμαξίδιο, το οποίο θα προσφέρουμε σε κάποιον άπορο συμπολίτη μας που έχει κινητικά προβλήματα. Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει με το 26950-48435 από τις 9 έως τη 1 καθημερινά. Επίσης, από τις 23/1 έως και τις 31/10 μπορούν να ανανεώσουν τα δελτία τους όσοι δικαιούνται μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Να αντιληφθούν όλοι πως στην Ελλάδα υπάρχουν 1.100.000 άτομα με ειδικές ανάγκες και 80.000.000 σε όλο τον κόσμο. Απαιτείται σεβασμός και όχι μπούλινγκ με τη φράση… α τον κακομοίρη!».

Ο Φίλιππος Βαρδακαστάνης γεννημένος στη Ζάκυνθο το 1945, είναι απόστρατος ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Εξελέγη πρώτη φορά το 2013 ως Β’ ΄Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ», έχοντας ενεργή συμμετοχή στο αναπηρικό κίνημα του νησιού.

Πηγή: prisma902.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αλτσχάιμερ: Διχασμένοι οι ειδικοί για το νέο φάρμακο – Τα οφέλη και οι κίνδυνοι

Επόμενο άρθρο

Χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το 2023 στην Π.Ε. Αργολίδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar