Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: νέα πρωτοβουλία για τις διελεύσεις των ΑμεΑ από τη γέφυρα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

H ΓΕΦΥΡΑ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που έθεσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑΜΕΑ), ανέλαβε πρωτοβουλία για την καταγραφή των αναγκών διελεύσεων τριών ενδιαφερομένων τοπικών συλλόγων ΑμεΑ (ΑΛΚΥΟΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ και ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ), προτιθέμενη να επωμισθεί το σχετικό κόστος.

Το πρώτο σχετικό μνημόνιο υπογράφηκε την 30η Μαΐου 2023 μεταξύ της ΓΕΦΥΡΑ και του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στο κτήριο του συλλόγου στη Ναύπακτο, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΦΥΡΑ κ. Πάνο Λούκα και την Πρόεδρο της Αλκυόνης, κ. Βασιλική Παναγοπούλου.

Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν με αυτό τον τρόπο τη συμπόρευσή τους από τα χρόνια της κατασκευής της Γέφυρας, αλλά και μέσω της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» που έχει ιδρύσει η εταιρεία από κοινού με δεκάδες φορείς ΑμεΑ από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΜΕΑ κ. Αντώνης Χαροκόπος δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι η διοίκηση της Γέφυρας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ομοσπονδίας σχετικά με τις διελεύσεις των αναπηρικών οχημάτων που ανήκουν στις τοπικές δομές Ατόμων με Αναπηρία. Το πρώτο βήμα έγινε την Τρίτη στη Ναύπακτο, όπου υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Σύλλογο ΑμεΑ «Αλκυόνη», μία από τις πιο σημαντικές δομές της Δυτικής Ελλάδας, στηρίζοντας το έργο και τις πολύτιμες υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν. Η Ομοσπονδία βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους φορείς- μέλη της, με πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους».

Η κ. Παναγοπούλου (Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΑΜΕΑ και Πρόεδρος της «Αλκυόνης») τόνισε ότι η ΓΕΦΥΡΑ, και γενικότερα ο Όμιλος VINCI, έχουν επανειλημμένως σταθεί αρωγοί στο έργο της Δομής.

Εκ μέρους της παραχωρησιούχου εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ κ. Πάνος Λούκας δήλωσε: «Ως εταιρεία της VINCI Highways, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί στην ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, έτσι όπως ένας παραχωρησιούχος μπορεί να συνδράμει, στοχεύοντας μεν στην απρόσκοπτη λειτουργία του έργου, την τακτική και επισταμένη συντήρησή του, αλλά και στις υπηρεσίες προς τους χρήστες, με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των δομών της περιοχής που παράγουν κοινωνικό έργο».

Πηγή: ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ

Προηγούμενο άρθρο

Δήμος Π. Φαλήρου: Προσβασιμότητα, περιβάλλον και ΑμεΑ – Τα έργα, οι παρεμβάσεις και οι μελέτες της Δημοτικής Αρχής

Επόμενο άρθρο

Χανιά | Έπιασαν δουλειά οι ναυαγοσώστες στον Πλατανιά! – Σε ποια σημεία υπάρχουν μηχανισμοί κολύμβησης για ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar