Για πρώτη φορά αλλαγή χρήσης σε δημόσιο νοσοκομείο – Το Σπηλιοπούλειο γίνεται μονάδα Ανακουφιστικής φροντίδας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Την πρώτη αλλαγή χρήσης σε δημόσιο νοσοκομείο πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» το οποίο θα γίνει η πρώτη δημόσια δομή Ανακουφιστικής φροντίδας όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το Σπηλιοπούλειο είναι ένα μικρό νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε μικρή πληρότητα λόγω και των περιορισμένου προσωπικού που διέθεται. Πλέον θα παρέχει φροντίδα σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια και βαριά νοσήματα τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν.

Ο κ. Πλεύρης επισκέφθηκε σήμερα το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο “Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ” προκειμένου να δει από κοντά τη Μονάδα η οποία θα αλλάξει ρόλο.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το υπουργείο Υγείας θέσπισε για πρώτη φορά στη χώρα μας σύστημα παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας, ενώ παράλληλα συστήνεται και το Εθνικό Μητρώο ασθενών ανακουφιστικής φροντίδας υγείας.

Στόχος είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.

Αυτό το νέο σύστημα, συνδυαστικά με τις λοιπές υφιστάμενες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εστιάζει και εξυπηρετεί τις εξειδικευμένες ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι:

«Η χώρα μας έχει αποκτήσει πλαίσιο ανακουφιστικής φροντίδας και πλέον πρέπει να αποκτήσει και τις δομές. Θέλουμε το Σπηλιοπούλειο “η Αγία Ελένη” να είναι η πρώτη δημόσια δομή για ανακουφιστική φροντίδα, ώστε οι συνάνθρωποι μας να μπορούν να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται όταν βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η ανακουφιστική φροντίδα απευθύνεται σε πάνω από 300.000 άτομα. Ήδη έχουν αναπτυχθεί κάποιες ιδιωτικές δομές. Τώρα δημιουργείται και το πλαίσιο για να το επεκτείνουμε σε όλα τα επίπεδα. Το Σπηλιοπούλειο θα υπάρξει υπόδειγμα στην πορεία, μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας».

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ελληνικό: Σε ποιο στάδιο βρίσκονται ο ουρανοξύστης, το κτίριο των ΑμεΑ και η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος

Επόμενο άρθρο

Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα για δωρεάν διαιτολόγο – διατροφολόγο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar