Γιατί η γρίπη είναι ισχυρότερη φέτος – «Πολλοί δεν μπορούν καν να σηκωθούν από το κρεβάτι»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να διαρκέσει το κύμα της γρίπης σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, η οποία περιέγραψε τα πολύ έντονα συμπτώματα νόσησης σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Όπως τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ, τη φετινή κλινική εικόνα της γρίπης «δεν την έχουμε συναντήσει πολλές φορές». «Είναι με υψηλούς πυρετούς, με μεγάλη κακουχία, με ανθρώπους οι οποίοι περιέγραφαν σε εμάς, ότι δεν μπορούσαν να σηκωθούν από το κρεβάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Τα περιστατικά που πέρασαν γρίπη πέρασαν πολύ δύσκολα. Μας περιγράφουν και από τα τηλέφωνα την κλινική τους κατάσταση και δίνουμε τις οδηγίες. Έχουμε νοσηλείες για γρίπη. Συγκριτκά φέτος, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες για γρίπη».

Εξηγώντας, γιατί η γρίπη είναι τόσο δυνατή φέτος, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι «το ανοσοποιητικό σου σύστημα δεν είναι πάντα το ίδιο. Μπορεί να είναι κάπως πιο εξαντλημένοι, μπορεί να μην έχουνε κάνει τους εμβολιασμούς, επισημαίνοντας ότι φέτος συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα (η ανοσία των πολιτών).

Έπρεπε να υπήρχε μια καμπάνια πολύ νωρίτερα από το Σεπτέμβρη μήνα, για να μπορέσει ο κόσμος να καταλάβει ότι έπρεπε γρήγορα να πάει να κάνει το εμβόλιο, τέλος Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη».

«Η γρίπη θα φτάσει μέχρι τέλος Φλεβάρη, αρχές Μάρτη και πριν πέντε χρόνια τόσο είχε κρατήσει», ανέφερε. «Το θέμα της Covid έχει μειωθεί όσον αφορά τα περιστατικά και τις νοσηλείες, ενώ οι ιώσεις είναι σε έξαρση», σημείωσε.

Πηγή: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο

Καρκίνος: Ξεκινά η χορήγηση πρωτοποριακού εμβολίου mRNA σε καρκινοπαθείς

Επόμενο άρθρο

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για την ιλαρά- Πού εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar