Γκουτέρες: Οι κυβερνήσεις να θέσουν τα ΑμεΑ στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Αποκρυσταλλώνοντας το μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας ΟΗΕ δηλώνει ότι όταν διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επενδύουμε στο κοινό μας μέλλον.

Έκκληση στις κυβερνήσεις «να θέσουν τα άτομα με αναπηρία στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και των προσπαθειών ανάκαμψης, να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί τους», απευθύνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων τους και εγγύησης των ίσων δικαιωμάτων τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα και στις σωτήριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αποκρυσταλλώνοντας το μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας δηλώνει ότι όταν διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επενδύουμε στο κοινό μας μέλλον.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στα άτομα με αναπηρία, επισημαίνει πως σήμερα η πανδημία πλήττει το 1 δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία στον κόσμο μας. «Ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, τα άτομα με αναπηρία ενδέχεται να έχουν μικρότερη πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης, υγειονομικής φροντίδας, εισοδήματος ή συμμετοχής στην κοινωνία» αναφέρει και σημειώνει ότι η πανδημία εντείνει αυτές τις ανισότητες και δημιουργεί νέες απειλές.

Εξίσου όσον αφορά τους θανάτους, ο κ. Γκουτέρες κατέδειξε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο σε αυτή την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.skai.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Ανοιγμα σχολείων: Αρνούνται οι καθηγητές να εμφανιστούν στις 6 Μαΐου στις σχολικές μονάδες

Επόμενο άρθρο

Υποχρεωτικά με νόμο τα εμβόλια για πρόληψη μεταδοτικού νοσήματος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar