Οι συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Καθένας από εμάς όταν χάνει ένα αγαπημένο του πρόσωπο υφίσταται μια σειρά συναισθηματικών αλλαγών. Μπορεί αυτό το άτομο να είναι γονιός, φίλος, σύντροφος….δεν υπάρχει κλίμακα προτεραιότητας για τον ορισμό του πόνου και τις συναισθηματικές αλλαγές που προκαλεί.

Αλλαγές που ο καθένας αισθάνεται και διαχειρίζεται με τον δικό του τρόπο. Η απώλεια ενός αγαπημένου είναι σίγουρα πάντα δύσκολη κατάσταση.

Αλλάζει ο τρόπος ζωής και ο συναισθηματικός  κόσμος

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου δημιουργεί στιγμές μεγάλης ενδοσκόπησης. Αρχίζετε να σκέφτεστε τις πτυχές της ζωής σας και να δίνετε μεγαλύτερη σημασία σε ορισμένα πράγματα που θεωρούσατε προφανή.

Αγγίζετε τη μοναξιά σε βάθος

Για κάποιο χρονικό διάστημα νιώθετε μόνοι και ας περιβάλλεστε από πολλούς ανθρώπους.

Δίνετε λιγότερη σημασία σε όλα όσα νομίζατε ότι ήταν σημαντικά

Αυτή είναι μια από τις συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνει πολύ συχνά. Κάτι που σας φαινόταν θεμελιώδες για τη ζωή σας, έχει χάσει πλέον τη σημασία του.

Η ζωή φαίνεται να χάνει αξία

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου δημιουργεί καταστάσεις μεγάλης κρίσης σε σημείο που φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αξία. Συμβαίνει ένα είδος κατάθλιψης. Γι αυτό και η βοήθεια από έναν ειδικό μπορεί να είναι χρήσιμη.

Πολλές στιγμές σας λείπουν

Είναι φυσιολογικό να αναπολείτε τις στιγμές που περάσατε μαζί και να θέλετε να γυρίσετε το χρόνο πίσω.

Οι συναισθηματικές αλλαγές μπορούν να σας οδηγήσουν στο να αναθεωρήσετε ριζικά τη ζωή σας.  Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και ο πόνος με τον καιρό θα ανακουφιστεί.

Πηγή: jenny.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πέντε νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε μία εβδομάδα

Επόμενο άρθρο

«Είμαστε όλοι εν δυνάμει ανάπηροι»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar