Ειδικά σχολεία: Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς μαθητές και εκπαιδευτικοί – Ποια παιδιά προηγούνται

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τα ειδικά σχολεία θα συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία από τους ενδιαφερόμενους και θα τα στείλουν στο υπουργείο Υγείας για να προγραμματίσει τον εμβολιασμό.

Εντάχθηκαν κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό και Βοηθητικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των ειδικών σχολείων και οι μαθητές και οι μαθήτριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).

Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, η σχετική εγκύκλιος εστάλη σήμερα, Δευτέρα, στα ειδικά σχολεία, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία που θα σταλούν στο υπουργείο Υγείας για να προγραμματίσει τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ομάδας κατά του κορωνοϊού.

Για “αλλαγή σελίδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας” έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως σε σχετική της δήλωση.

“Από την πρόληψη με μέτρα προφύλαξης και εντατική-διαρκή ενημέρωση, περνάμε στην επόμενη φάση, που περιλαμβάνει επιπλέον και τον εμβολιασμό, τον οποίο μας εξασφάλισε η επιστημονική κοινότητα”, είπε.

“Μεριμνούμε για τα παιδιά μας, για τους εκπαιδευτικούς μας, για το προσωπικό μας. Όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί”, κατέληξε.

Η απόφαση ένταξης μαθητών και εργαζομένων στα ειδικά σχολεία στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο ελήφθη από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κατόπιν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Τι έδειξαν τα τεστ κορωνοϊού στα σχολεία

Επιπλέον, το υπουργείο ενημέρωσε σχετικά με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, κατά το διάστημα 4 Ιανουαρίου 2021 έως 12 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 592 έλεγχοι. Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων ήταν 18.105, με τα 7 εκ των οποίων να είναι θετικά (0,0387%).

Ακόμη, σχετικά με τις ΣΜΕΑΕ, το υψηλότερο ποσοστό πλήρους αναστολής λειτουργίας τους σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020, όταν το ποσοστό ανήλθε στο 9,7%. Έκτοτε το ποσοστό βαίνει μειούμενο και σήμερα βρίσκεται στο 1,7%. Σε επίπεδο τμημάτων, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, το 0,75% βρισκόταν σε πλήρη αναστολή λειτουργίας, ενώ σήμερα φθάνει, μόλις, στο 0,13%.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, επικοινώνησε με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), Γεωργία Μπουλμέτη, σχετικά με τα δειγματοληπτικά τεστ και τον εμβολιασμό στα ειδικά σχολεία.

Ειδικό σχολείο
Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Έρχεται η ιχνηλάτηση κρουσμάτων από τα κινητά – Πως θα λειτουργεί

Επόμενο άρθρο

Ώρες ύπνου και γνωστική εξασθένιση: Πώς συνδέονται και που βοηθά o καλός ύπνος;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar