Καύσωνας Κλέων: Οδηγίες σε μονάδες φροντίδας παιδιών, ΑμεΑ και ηλικιωμένων

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Οι οδηγίες αφορούν παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, παιδικές κατασκηνώσεις, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία, κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία, Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης και κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων

Για τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας (εγκύκλιος αριθμ πρωτ. Δ1α/ Γ.Π. οικ 37556/10-7-2023) σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης των επιπτώσεων του καύσωνα, ενημέρωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τους εποπτευόμενους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, με σκοπό την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα, που θα επηρεάσει την χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Οι οδηγίες εστάλησαν στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και στις Περιφέρειες, προκειμένου, μέσω αυτών, να ενημερωθούν οι φορείς που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά, παιδιά και ενήλικα άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι οδηγίες αφορούν παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, παιδικές κατασκηνώσεις, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία, κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία, Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης και κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων.

Επίσης, επισημαίνεται ότι έχει προηγηθεί έγγραφο της υπουργού προς όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ζητώντας να οριστούν από τον εκάστοτε δήμο οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για διημέρευση και προσβάσιμοι τουλάχιστον τις ώρες από 10:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Για τους αστέγους που διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της παραπάνω υπηρεσίας, συστήνεται επιπλέον η ενημέρωσή τους για τις οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα, όπως αυτές αναρτώνται στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr, καθώς και για τη διανομή φιαλών νερού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Πηγή: alfavita.gr

Προηγούμενο άρθρο

Από 24 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις Γουβιών «Σταμ. Δεσύλλας»

Επόμενο άρθρο

Ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί γιατροί: Οι μεγαλύτεροι ή οι νεότεροι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar