Κινητικότητα για τη σύνθετη τουριστική ανάπτυξη στη Ροδιά

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Πρόκειται για επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ από την ελληνικών συμφερόντων, Fidetrust Investments. Θα περιλαμβάνει σύγχρονο κέντρο ευεξίας, ιατρικό και ερευνητικό κέντρο και κέντρο αποκατάστασης.

Σε τροχιά υλοποίησης έχει τεθεί εκ νέου από τους ενδιαφερόμενους η δημιουργία σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης (πολυτελές ξενοδοχείο σε συνδυασμό με τουριστικές κατοικίες) στην περιοχή Ροδιάς (επαρχεία Αιγιαλείας) επένδυση εκτιμώμενης αξίας 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ανάπτυξη που προωθεί η εταιρεία Fidetrust Investments LTD & Group, ελληνικών συμφερόντων με έδρα το Λονδίνο, επί  εκτάσεως περίπου 700.000 τ.μ., πλησίον της ακτής του Κορινθιακού Κόλπου, ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία παραχωρώντας την έκταση διατηρεί ποσοστό στην επένδυση.

Βάσει του σχεδιασμού θα κατασκευαστεί πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 150 δωματίων (5 αστέρων) τη διαχείριση της οποίας θα αναλάβει γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα (με την οποία ο επενδυτής είναι σε επαφή) συνεδριακό κέντρο, υδάτινο πάρκο, εμπορικό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου γκολφ και περίπου 200 βίλες που στόχος είναι να πουληθούν κυρίως σε ξένους υπηκόους.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης σύγχρονο κέντρο ευεξίας, ιατρικό και ερευνητικό κέντρο και κέντρο αποκατάστασης, συγκρότημα το οποίο θα διευθύνεται από γνωστό καθηγητή – ιατρό.

Ο σχεδιασμός για την σύνθετη τουριστική ανάπτυξη στην Αιγιαλεία εκκινεί από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και έχει ήδη εγκριθεί σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Όπως σημειώνεται από τα στελέχη της Fidetrust Investments στόχος είναι σε όλες τις κατασκευές να χρησιμοποιηθούν βιώσιμα υλικά και να επιτευχθεί πλήρης ενεργειακή αυτονομία. Η εκτίμησή τους είναι ότι κατά την περίοδο της κατασκευής θα δημιουργηθούν περίπου 500 θέσεις εργασίας και τουλάχιστον 400 μόνιμες κατά τη λειτουργία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Προηγούμενο άρθρο

Νέα παραλλαγή Covid-19: Εξαπλώνεται η «Arcturus»- Η πιο μολυσματική εκδοχή της Όμικρον

Επόμενο άρθρο

Το φθινόπωρο του 2023 θα ολοκληρωθεί το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό -Θα στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar