Κορωνοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους του ΠΙΣ και ιατρικών συλλόγων από τις «κατακόκκινες» περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών, με βάση τα όσα είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα φύλλα πορείας θα αφορούν μετακινήσεις προς τη Βόρεια Ελλάδα, έπειτα στη Θεσσαλία και όπου αλλού υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές και τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό πίεση.

Την πιθανότητα υλοποίησης του μέτρου είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ δηλώνοντας πως «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών είχε αφήσει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι εάν εντός της εβδομάδας δεν έχουν αποδεχθεί οικειοθελώς την πρόσκληση και δεν καλυφθούν οι θέσεις, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών για περιοχές οι οποίες πιέζονται. Όπως είπε, επειδή συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών λείπουν από ΕΣΥ, έχει αποσταλεί πρόσκληση για να μπουν στο σύστημα. Επεσήμανε, δε, ότι θα γίνει συζήτηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Σημείωσε έτσι ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών, εκφράζοντας πάντως την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων από τις «κατακόκκινες» περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, για να τεθεί το ζήτημα της εύρεσης των γιατρών που χρειάζονται στο ΕΣΥ.

Όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να σταλούν τα έγγραφα προς τους ιδιώτες γιατρούς, με τα οποία θα καλούνται να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένα νοσοκομεία και να συνδράμουν τους συναδέλφους τους.

Πηγή: businessnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Τζανάκης – Θα μολυνθούν 1.000.000 ανεμβολίαστοι μέχρι τα Χριστούγεννα – Πώς θα «σβήσει» η πανδημία

Επόμενο άρθρο

Επιτροπή: Διευκρινίσεις για το ταυτόχρονο εμβόλιο γρίπης και κορωνοϊού – Τι πραγματικά ισχύει

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar